Michael Scofield herrezen voor 5de seizoen Prison Break

We hebben zowat 8 jaar moeten wachten maar hier is dan uiteindelijk het 5de en (waarschijnlijk) laatste seizoen van “Prison Break”, ondertussen verschenen op DVD en Blu-ray. De serie is geschreven en gemaakt door Paul Scheuring. Het kreeg 2 Golden Globe nominaties, ook al kon het er uiteindelijk geen verzilveren. En de enige Emmy nominatie die het kreeg was deze voor de originele muziek van Ramin Djawadi, maar de award ging uiteindelijk naar Ed Shearmur voor Masters of Horror.

prison_break_2017_blu-ray.jpg

Het mocht dan ook geen serie zijn die veel awards kon winnen, het publiek was er wild van. En dat was deel te maken met de charmes van zijn hoofdrolspeler Wentworth Miller en het toch wel geniaal concept. Een man liet zich gevangen nemen en op zijn lichaam had hij een tattoo gezet met de volledige ondergrondse kaart van de gevangenis, om zo te kunnen ontsnappen met zijn broer die onterecht in het gevang zat op enkele maanden van zijn executie. Uiteraard kan je dit verhaal wel een beetje gaan rekken (iets wat ze ook deden, want het eerste seizoen had 13 afleveringen moeten zijn en het werden er uiteindelijk 22). De serie bleef uiteindelijk voldoende intrigerend door de introductie van Theodore ‘T-Bag’ Bagwell, briljant vertolkt door Robert Knepper. En ja, het nieuwe seizoen begint opnieuw bij hem.

Korte inhoud: Theodore “T-Bag” Bagwell (Robert Knepper) staat op het punt om uiteindelijk uit Fox River State Pen te komen, wanneer hij een envelop krijgt waarin het bewijs wordt geleverd dat Michael Scofield (Wentworth Miller) nog in leven is. Hoe is dat mogelijk? Dat is wat hij graag zou willen weten. Hij neemt dit bewijs naar Scofield’s broer, Lincoln (Dominic Purcell), die afreist naar naar zijn vroegere schoonzus Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies), getrouwd met Jacob Ness (Mark Feuerstein), om te zien wat ze misschien zou weten. Zou Michael kunnen leven? Een reis die zal leiden tot in Yemen.

Het nieuwe seizoen is niet bijster origineel en eigenlijk ook niet echt vernieuwend, maar het zit wel op dezelfde golflengte als de vorige seizoenen, dus ik denk dat de fans wel tevreden zullen zijn. Uiteraard mag je het opnieuw niet al te nauw nemen met de logica en mag je gerust een aantal plotholes over het hoofd zien. Ik snap bijvoorbeeld niet waarom Sara gelukkig getrouwd is met een man en wonend in Ithaca. Moet zij niet op de vlucht zijn? Los van het feit dat het einde van seizoen 4 (***sorry voor de spoiler***) met de dood van Michael Scofield, toch wel heel bizar blijft en eigenlijk compleet onverklaarbaar.


prison_break_2017_blu-ray_pic01.jpgprison_break_2017_blu-ray_pic02.jpg
© 2017 20th Century Fox Television

Anderzijds zou je kunnen zeggen, dat is nu eenmaal Michael Scofield, ’the man with a plan’, dus zou hij wel een fake video hebben kunnen maken met zijn dood. Zoals ik al eerder zei, je moet dit seizoen met een serieuze korrel zout nemen. Het geheime plan is in ieder geval voor mij duidelijk … en dat is een nieuw seizoen. En de gele crew is terug voor een 9-delig avontuur met veel actie en bekende karakters, zo ook Sucre (Amaury Nolasco) en C-Note (Rockmond Dunbar). Het trekt zelfs een aantal parallellen met de huidige crisis in de wereld.

Dit 5de seizoen, gezien als een soort ‘event series’ is uitgekomen op DVD en Blu-ray met een heuse making of. Toch hadden ze misschien beter Michael Scofield in zijn kist gelaten, want dit seizoen vond ik zelf nu niet meteen op niveau van de andere series die overal te zien zijn. Maar slecht is het zeker niet.

 


*** Prison Break season 5 trailer ***

2 Comments

  1. Cedric

    Ik vond het eigenlijk vrij zwak, zonder diepgang. Het begin van het seizoen was nog wel leuk, maar gaandeweg waren het toch maar goedkope ontwikkelingen.

    Reply
  2. Kristof Maes

    Nog niet gezien maar staat op mijn lijstje.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *