The Evil Within 2 is een degelijk survival horrorgame

Gameliefhebbers die verzot zijn op horror, kunnen maar beter The Evil Within 2 (2017) aanschaffen, want dit game is werkelijk één van de betere games van het moment. Het komt allemaal wel een beetje traag op gang, maar eenmaal je in de arena zit is het echt wel één scary bedoening.

the_evil_within_2_2017_blu-ray.jpg

Ik heb zelf de voorganger niet gespeeld en je mist wel wat verhaal bij aanvang, maar dit weerhoud je niet om toch snel te weten wat er gaande is. The Evil Within 2 is een third-person survival horror game uitgegeven door Bethesda op Microfoft Windows, Xbox One en PS4. Drie jaar na de gebeurtenissen in het Beacon Mental Hospital heeft Sebastian Castellanos (Marqus Bobesich) de politieafdeling van Krimson City verlaten. Hij blijft echter getraumatiseerd door zijn ervaringen in Beacon, de verdwijning van zijn vrouw Myra (Elizabeth Saydah) en de dood van zijn dochter Lily in een huisbrand.

Sebastian wordt dan benaderd door de voormalige partner en Mobius-agent Juli Kidman (Meg Saricks), die hem laat zien dat Lily nog in leven is, aangezien Mobius haar dood heeft geënsceneerd. Mobius heeft nu Sebastian’s hulp nodig om haar te redden. Sebastian wordt naar een geheime Mobius-faciliteit gebracht waar hij de Administrator ontmoet, die verder verklaart dat Lily als kern wordt gebruikt voor een nieuw STEM-systeem om een idyllische stad genaamd Union te simuleren. Een soort Matrix/Inception-achtige virtuele wereld. Echter, Mobius verloor een tijdje contact met Lily en hun agenten in Union, en ze hebben geen controle meer over de STEM. Sebastian accepteert met tegenzin het voorstel van Mobius, zodat hij de kans heeft om Lily te redden en de STEM binnen te dringen.

Bij binnenkomst van Union vindt Sebastian snel dat de stad is veranderd in een nachtmerrie, waar alle bewoners zijn gedood of gemuteerd in bloeddorstige monsters. Daarnaast is Sebastian getuige van een moord door een mysterieuze fotograaf met bovennatuurlijke krachten die de Mobius-agenten achtervolgt en vermoordt. Hij slaagt erin om Liam O’Neal, een overblijvende Mobius-agent, te ontmoeten die Sebastian op weg helpt. Als Sebastian Lilly’s spoor volgt, realiseert hij dat Lily is ontvoerd door de fotograaf, die zich bekend maakt als Stefano Valentini (Rafael Goldstein), een seriemoordenaar die in staat was om in Union te infiltreren. Een andere overlevende Mobius-operateur, Yukiko Hoffman, legt uit dat Stefano’s status als psychopaat hem een mate van controle geeft over de STEM, waardoor zijn krachten groeien.


the_evil_within_2_2017_pic02.jpgthe_evil_within_2_2017_pic01.jpgthe_evil_within_2_2017_pic03.jpg
the_evil_within_2_2017_pic05.jpgthe_evil_within_2_2017_pic04.jpgthe_evil_within_2_2017_pic06.jpg

© 2017 Bethesda Softworks LLC. All Rights Reserved.

Het resultaat is een horrorrollercoaster die bij momenten we iets trekt op Resident Evil 4 en The Last Of Us (2013), ook al heb je iets minder verhaal en de muziek kan ook niet tippen aan de game van 2013, maar qua horror moet Evil Within zeker niet onderdoen. Je leert ook snel dat stealth de enige goede manier is om doorheen deze wereld te komen. Uw vuurwapen kan je leegschieten en nog komen ze op je af. Voor het je weet ben je dood. Het enige wat helpt is een shotgun en deze ga je best ook upgraden. Je beschikt uiteraard ook over een arsenaal van andere coole wapen, en elk van hen heeft wel zijn nut op specifieke momenten.

Net zoals in The Last of Us draait alles rond het conserveren van ammunitie en medische middelen die je gezondheid herstellen. Je hebt een open arena en kan wel kiezen om het hoofdverhaal te volgen, of de side-missions. Je kunt mensen redden of jagen op monsters voor supplies, maar vaak zal je meer kogels spenderen aan het vermoorden van een monster, dan wat je ervan terugkrijgt. Al bij al is dit geen Dark Souls game en is de game toegankelijk voor een breed publiek. Het verhaal is ook grotendeels standalone en veel voorkennis heb je uiteindelijk niet nodig. Maar meer ervaren spelers kunnen uiteraard de moeilijkheidsgraad in het menu gaan optrekken. Gevoelige kijkers spelen dit spel echter niet alleen rond middernacht.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 23 oktober 2017

 


*** The Evil Within 2 trailer ***

2 Comments

  1. Miiki

    Het trekt inderdaad wel heel fel op Resident Evil. Maar desondanks wel een goed game!

    Reply
  2. Chapman

    Eindelijk uitgespeeld en heb er van genoten. Toch wel één van de betere horrorgames!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *