The Punisher bindt de strijd aan met Justice League

Damn! Marvel heeft zonet zijn “The Punisher” (2017-) piloot-aflevering gezet op 17 november 2017, de dag dat DC zijn Justice League (2017) in de bioscoop brengt. Uiteraard is dit een statement, maar na het zien van de trailer van deze serie, denk ik dat Justice League een zucht van opluchting had geslaakt. It looks lame!

the_punisher_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Frank Castle (Jon Bernthal), bekend als ‘de Punisher’ in New York nadat hij wraak nam op degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn familie, verzeilt in een nog grotere samenzwering waar hij mee af te rekenen zal hebben.

Kijk, in de comic ging The Punisher over een man die wraak nam tegen de maffia, wiens familie werd vermoord omdat ze getuige waren van een moord. Frank overleefde de aanslag en ondanks dat hij alle schutters kon identificeren, was de politie niet in staat te helpen. De flikken waren ook te sterk verbonden met de machtige Costa familie. Hij stond met de rug tegen de muur en verteerd door woede en verdriet besloot Frank dat de enige straf die criminelen verdienden fysieke vernietiging was. Hij hees zich in zijn beroemde kostuum, en begon zijn wraakactie. Een eenmansoorlog onder de naam “The Punisher”. Hierbij maakte hij gretig gebruik van zijn ervaringen in de jaren bij de marine en het leger. Hij gebruikte ook de Maffia’s eigen tactieken tegen hen, zoals marteling, ontvoering en gruwelijke moordtechnieken.

In deze serie lijkt hij vooral een nieuwe Jason Bourne kloon te worden die op de hielen wordt gezeten door de overheid én het leger. Dat lijkt misschien een detail maar dat verandert enorm veel aan het verhaal en het personage. Je zou tevens denken dat het potentieel doelpubliek van deze serie toch eerder ‘pro-militair’ is, dus heb ik zo mijn bedenkingen over de nieuwe strategie om militairen als slechteriken af te schilderen. Daarnaast heb je een zwaar déjà vu gevoel bij het zien van de beelden en alles heeft zo een B-film niveau, iets wat je totaal niet verwacht van Marvel of Netflix. Het vreemde is dat we op dit ogenblik ook niet weten wie de regisseur was van de meeste van de episodes. De naam van Andy Goddard duikt wel op, veel weten we er verder niet over. De serie werd geschreven door Steve Lightfoot, een naam die mij ook niet meteen bekend in de oren klonk was het niet dat hij een aantal afleveringen van Hannibal heeft geschreven – een serie die het maar 3 seizoenen heeft volgehouden.

Hoofdacteur Jon Bernthal is geen slecht acteur, en eigenlijk vind ik hem wel geschikt voor de rol, ook al is hij niet meteen een acteur die meteen sympathie bij een publiek zal kunnen opwekken. Meestal speelt hij ook van die slechte rollen (Sicario, Baby Driver, The Walking Dead, … ). In de andere rollen zien we “24” acteur Paul Schulze, alsook “True Blood” actrice Deborah Ann Woll. Netflix hoopt in ieder geval dat deze serie evenveel volk zal trekken als hun “Daredevil” serie. De toekomst zal het uitwijzen.

 


*** The Punisher season 1 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *