Wat vinden jullie van de nieuwe Justice League poster?

De commentaren op de nieuwe DC poster van Justice League (2017) van Zack Snyder en Joss Whedon zijn om van te smullen. De ene vindt het één van de beste posters van DC de anderen verwerpen dit als een afschuwelijke collage. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan denken.

justice_league_2017_poster02.jpg

Het meest opvallende aan deze nieuwe poster is de positie van Gal Gadot. Het mag duidelijk zijn dat het succes van Wonder Woman (2017) zijn invloed heeft gehad op de ranking van de superhelden. Een jaar geleden dacht iedereen dat Ben Affleck en zijn Batman een beetje de Avenger’s Iron Man zou worden van Justice League. Zo zie je maar dat studio’s vooral interesse hebben in het financiële plaatje. Na het wat teleurstellende onthaal van Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), werd Batman een beetje ingedoken aan de linkerkant van de poster. Wonder Woman en Flash zijn tevens de enige twee karakters die naar het publiek kijken.

De tweede figuur die in het oog springt is Jason Momoa als Aquaman. Zijn haar in de poster ziet er zelfs beter uit dan dat van Wonder Woman. Superhero heldinnen hebben altijd wel iets met hun haar. Hoe kan het haar van Wonder Woman of Black Widow er zo goed uitzien na het gevecht waarin ze zonet waren? Er zijn verschillende filosofieën hieromtrent; bepaalde regisseurs (bvb. de Russo broers) willen dat het haar van hun heldinnen altijd super mooi liggen alsof de vrouwen hun persoonlijke hairdresser met hen meezeulen, andere regisseurs willen liever een praktische haarcut (Joss Whedon). Anderzijds hadden ze misschien net iets meer vonkjes of elektriciteit mogen gebruiken rond de drietand van Aquaman., maar het opspattende water is dan wel weer knap.

En van elektriciteit gesproken, waar is deze bij The Flash? Hij moet het doen met een miezerig 240 volt draadje rondom hem. Toch heeft hij de tweede beste plaats op de poster. Ook hij kijkt het publiek aan dus het moet zijn dat het testpubliek echt wel wild lopen van Ezra Miller als The Flash. Cyborg blijft de zwakke schakel. Ray Fisher zal het moeilijk hebben om zijn karakter interessant te maken. Velen vragen zich af waarom hij zo nodig op de poster moest.

De poster ziet er ook helder en kleurrijk uit in tegenstelling tot de donkere posters die we normaal gewend zijn van DC. Laat in de commentaren weten of jij de keuze van DC goed of slecht vinden.

 


*** Justice League trailer ***

3 Comments

  1. Matti

    Ik vind het eigenlijk wel wat een lullige en vrij cliché poster…

    Reply
  2. Govert

    Powerrangers van dc

    Reply
  3. Kons

    Ging het net ook zeggen, dit ruikt allemaal wel heel fel op Power Rangers EN die film had een betere cast 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *