Niet volledig overtuigd door nieuwe Star Wars: The Last Jedi trailer

Ik zit met gemengde gevoelens na het zien van de nieuwste trailer van Star Wars: The Last Jedi (2017). Het vreemde is dat ik enorm hoge verwachtingen had, maar nu ik de beelden ziet toch een stuk minder onder in de indruk ben. Misschien heeft het te maken met het wat wankele acteerwerk van Daisy Ridley of Mark Hamill, of de wat 80’ties fotografie van bepaalde shots. Ik ben er zelf nog niet helemaal uit. Anderzijds zitten er wel een aantal coole shots in deze trailer.

star_wars_the_last_jedi_2017_poster07.jpg

Korte inhoud: Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey (Daisy Ridley) verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker (Mark Hamill) op Ahch-To. Laatstgenoemde moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Intussen vechten het verzet en de First Order hun oorlog verder uit. Die strijd brengt hen naar nieuwe plekken in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

…inderdaad, zelfs de korte inhoud trekt eigenlijk op niet zo veel. Misschien ben ik de laatste jaren een beetje teveel verwend geweest dat ik nu iets te kritisch ben geworden voor de franchise, en ik nu al moeite heb met simpele dingen; zoals het onnozele litteken op het gezicht van Kylo Ren (Adam Driver) of het feit dat Luke Skywalker zo verbaast kijkt naar de krachten van Rey alsof hij voor de eerste keer de kracht van ‘The Force’ aanschouwt. Ook die scène met Chewbacca en dat kleine beestje die hem imiteert leek wel iets uit Guardians of the Galaxy. Anderzijds hou ik wel van de passage met Finn (John Boyega), Poe Dameron (Oscar Isaac) en zelfs het kleine fragment met Snoke (Andy Serkis).

Anderzijds miste ik wel Amilyn Holdo (Laura Dern) en Rose Tico (Kelly Marie Tran). Regisseur Rian Johnson heeft een beetje iets van een ‘carte blanche’ gekregen, gezien hij ook het script heeft geschreven en er eigenlijk geen rode draad was naar waar deze nieuwe trilogie naar toe wou. Op 13 december 2017 komt de film bij ons uit. Laat weten in de commentaren wat jullie ervan vinden.

 


*** Star Wars: The Last Jedi trailer ***

4 Comments

  1. Kons

    Snoke wordt de nieuwe Jar Jar Binks :/

    Reply
  2. The Dude

    Eigenlijk is dat een carbon kopie van de originele trilogie.
    Snoke=Palpatine
    Rey=Luke Skywalker
    Poe=Han Solo
    Kylo Ren= Darth Vader
    BB-8=R2D2

    Reply
  3. Julie

    Kent iemand de definitie van Mary Sue ? 😀

    Reply
  4. Gaetan

    Haha! Ja in het woordenboek staat Rey 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *