Amy Johnston kickt ass in Female Fight Club en Lady Bloodfight

Dit is best wel een grappige cheesy trailer. Female Fight Club (2016) (eerder bekend als ‘Female Fight Squad’) is een B-film van Miguel A. Ferrer met niemand minder dan Dolph Lundgren, de Zweedse kolos die ooit oog in oog stond met Rocky en Van Damme en later het team van The Expendables had vergezeld. Binnenkort is de acteur zelfs te zien in de opkomende Aquaman (2018).

female_fight_club_2016_poster.jpg

Korte inhoud Female Fight Club: Becca (Amy Johnston) is niet alleen de knapste vechter maar ook de beste. Maar na een hard leven in de sport heeft ze de handdoek in de ring gegooid. Wanneer haar zus Kate (Cortney Palm) echter in de problemen komt besluit ze haar te helpen om te ontkomen aan de sadistische wereld van het illegale vechten en uit de handen te blijven van degene die het runt, Potter. Ze krijgt hierbij hulp van haar vechtlustige vader (Dolph Lundgren).

Gezien het beperkte budget (+/- 2 miljoen dollar) ziet het er allemaal nog wel ‘ok’ uit en het doet me wel wat denken aan de martial art films uit de jaren 80 en 90, weliswaar zonder een charismatische Jean-Claude Van Damme. Hoewel, Amy Johnston, die eigenlijk een bekende stuntvrouw is voor heel wat Hollywoodfilms zoals Deadpool, Suicide Squad, Captain America: The Winter Soldier, zet hier wel een stevige rol neer. Ze is tevens ook nog te zien in Lady Bloodfight (2016) (poster).

Korte inhoud Lady Bloodfight: Lady Bloodfight ishet verhaal van een Amerikaanse meid (Amy Johnston) die naar Japan trekt en met haar straatvechtersvaardigheden de aandacht trekt van een Japanse karatekampioen. En ook hij besluit haar te trainen en mee te laten doen aan een illegaal martial arts toernooi voor vrouwen, dat bekend staat als … (wait for it)… de ‘Kumite’.

Ja, origineel zijn die dingen nooit, maar damn, het niveau van de vechtchoreografie is buitengewoon hoog. En al zeker van nieuwkomer Jet Tranter (pic), die dit jaar te zien zal zijn als de zus van Valkyrie in Thor: Ragnarok (2017).

De laatste jaren is het me in ieder geval opgevallen dat er een soort revival aan de gang is van de martial art films en dat zal zeker te danken zijn aan het groeiende succes van MMA (Mixed Martial Arts) gevechten, een plaats waar niet alleen mannen hun kunsten kunnen laten zien maar ook steeds meer vrouwen. En MMA is tevens wel vaker een springplank naar Hollywood, kijk maar naar Gina Carano en Ronda Rousey. Ik ben zelf al een paar jaar een fan en het zal jullie niet verbazen dat ik al mijn afspraken heb afgezegd op zaterdag 26 augustus om de kamp tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor te kunnen zien. Misschien zelfs een gokje wagen op Unibet ook al vermoed ik dat Mayweather zal winnen en hij staat aan 1.22 tegenover 4,75 voor de MMA vechter Connor. Maar alles kan gebeuren, dus wie weet zet ik wel in op Connor.

Female Fight Club en Lady Bloodfight zullen vermoedelijk direct uitkomen op DVD en Blu-ray, ook al verwacht ik binnenkort meer martial art films op het witte doek.

 


*** Lady Bloodfight trailer ***

3 Comments

  1. Jerre

    Ronda Rousey kan niet acteren. Dat bewijs was toch al geleverd met die Fast & Furious film.

    Reply
  2. Kons

    McGregor gaat dat winnen ‘against all odds’ 😀

    Reply
  3. Jonathan

    I’m going to O’Leary’s in Gent om de kamp te gaan zien. Ben echt wel benieuwd, McGregor heeft op papier geen kans, maar damn die gast steelt de show en is zo zelfzeker.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *