Billions is een provocatieve serie in de wereld van de hoge financiën

Er zijn weinig series waar bijna alle karakters eigenlijk niet zo lief zijn, en er toch in slaagt om ons te boeien gedurende de 10 episodes van het eerste seizoen van Billions (2016) van Brian Koppelman, David Levien
en journalist Andrew Ross Sorkin die eerder het boek schreef Too Big to Fail (2011).

billions_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De gewiekste en slimme U.S. Attorney Chuck Rhoades (Paul Giamatti), zal de strijd aanbinden met de briljante, ambitieuze hedgefund koning Bobby “Ax” Axelrod (Damian Lewis), een hoogbegaafde straatvechter uit Queens en directeur van een medogenloos bedrijf waarin miljarden rondgaan.Ze zullen beiden al hun slimmigheden, macht en invloed gebruiken om het pleit te winnen. De inzet loopt tot in de miljarden en er is belangenvermenging gezien de vrouw van de aanklager (Maggie Siff) een soort spiritueel adviseur van Axelrod is

Het is een clash tussen twee werelden: het meer bureaucratische wereldje tegenover de meer gladde corporate wereld. Er zit zelfs een zweem in van een generatieconflict tussen het oude en het nieuwe systeem. Er zijn wel geen nobele motieven voor hun strijd. Het is al een eeuwenoude vete tussen beiden die vooral is ingegeven door een gevoel van afgunst. Zowel Giamatti als Lewis geven uitstekende prestaties, waardoor buitengewoon dwingende karakters ontstaan.

En de schrijvers doen goed werk om de wereld van hoge financiën te verkennen en mysterie en intriges te creëren met verraad en schokkende wendingen. Zij snijden ook een aantal actuele problemen aan met betrekking tot witboordcriminaliteit, kapitalisme en de 1 procent. Toch zit er bitter weinig actie in deze serie en moet alles komen van de knappe vertolkingen. Een rijk karakterdrama, Seizoen 1 van Billions is is een uitdagende en provocatieve serie die jullie zeker niet mogen missen. Ondertussen zijn de makers bezig met seizoen 3.

 


*** Billions trailer ***

1 Comment

  1. Henkieboy

    Ik had de eerste aflevering gezien en vond het wel goed maar uiteindelijk niet verder gekeken. Financiële is en blijft toch wat boring.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *