The Boss Baby (2017) **½ Blu-ray review

De DreamWorks Animation film The Boss Baby (2017) van Tom McGrath mocht dan wel koeltjes onthaald zijn door de pers, toch heeft deze 125 miljoen dollar animatiefilm een kleine 500 miljoen dollar opgebracht, wat meteen zal resulteren in The Boss Baby 2 (2021). En gezien de baby wel veel weg heeft van een Donald Trump denk ik dat ze de komende jaren nog wat inspiratie kunnen opdoen.

the_boss_baby_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Als de zevenjarige Tim Templeton (Tobey Maguire) een klein broertje krijgt, valt hij abrupt van zijn roze wolk. De aandacht van zijn ouders (Jimmy Kimmel en Lisa Kudrow) gaat vanaf dat moment namelijk volledig uit naar de bijzondere baby in pak met aktetas – vanaf nu is hij de baas. Tim komt erachter dat de Boss Baby op een geheime missie is. Met lichte tegenzin gaat hij samen met zijn broertje het avontuur aan dat de wereld wel eens voorgoed zou kunnen veranderen!

En gezien de gelijkenissen met Donald Trump is het wel grappig dat de baby vertolkt wordt door Alec Baldwin, die de laatste maanden toch vooral in de aandacht kwam door zijn voortreffelijke Trump vertolkingen in “Saturday Night Live”. De baby heeft het oranje haar, het babyachtige gedrag en natuurlijk die kleine handjes van Trump. The Boss Baby is in eerste instantie bestemd voor de allerkleinsten en ik denk niet dat zijn alle referenties volledig zullen snappen en voor de iets oudere generatie ontbreekt het toch wel wat aan humor. Het script van Michael McCullers behandelt het bizarre gegeven van de ‘boss baby’ niet overtuigend genoeg en bij momenten heb je de indruk dat deze animatiefilm een verlengstuk is van Baldwin’s parodie op Trump.

Over het algemeen zijn de vertolkingen wel goed, zeker ook deze van Jimmy Kimmel en Lisa Kudrow. Voor een animatiestudio die ons Shrek, How to Train Your Dragon en Kung Fu Panda bracht, verwacht je echter wel iets van een hoger niveau. Ook hun vorige Trolls (2016) was meer een promotoer voor de song van Justin Timberlake (‘Can’t Stop the Feeling’), dan wel een geslaagde animatiefilm, en ik denk dat er niemand ooit gehoord heeft van de animatiefilm daarvoor genaamd Home (2015). DreamWorks Animation heeft dringend nood aan een nieuwe wind.


the_boss_baby_2017_blu-ray_pic01.jpgthe_boss_baby_2017_blu-ray_pic02.jpgthe_boss_baby_2017_blu-ray_pic03.jpg
© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

The Boss Baby is geen slechte animatiefilm, maar ik had er gewoon net iets meer van verwacht. Voornamelijk het gebrek aan echt geslaagde humor is een immens pijnpunt. Anderzijds zullen de allerkleinsten dit best wel een grappige film vinden en heeft het alle gezonde waarden die Disney ons jarenlang met de paplepel ingegoten, met name het belang van broederschap, vriendschap, samenwerking en familie.

The Boss Baby is vanaf verkrijgbaar op 4K HD Blu-ray, (3D) Blu-ray en DVD en vanaf nu beschikbaar via Digital HD. Jullie vinden er ook veel leuke extra’s zoals ‘De Forever Puppy-infomercial’, ‘De Boss Baby en Tims schattenjacht door de tijd heen’ en nog veel meer.

Review The Boss Baby (2017)
Recensie door op

Beoordeling: 2.5 / 5

rating


*** The Boss Baby trailer ***

1 Comment

  1. Kristof Maes

    Ik vond alles nogal voorspelbaar. Humor was inderdaad wat aan de lage kant en die inside jokes voor het volwassen publiek (zoals de Glengarry Glen Ross verwijzingen) waren net iets te voor de hand liggend wanneer je met Baldwin werkt. Tevens, een meerderheid van het doelpubliek heeft hier niets aan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *