Happy Death Day (2017) *** Blu-ray review

Wat gebeurt er als je Groundhog Day (1993) een Scream-horror treatment geeft? Wel dat zullen we binnenkort zien in Happy Death Day (2017) van Christopher Landon (Paranormal Activity: The Marked Ones) naar een script van Scott Lobdell. Een tiener-slasher met een twist, geproduceerd door het low budget horrorhuis Blumhouse Productions.

happy_death_day_2017_poster.jpg

Korte inhoud: ‘Happy Death Day’ volgt Tree Gelbman (Jessica Rothe), een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.

Dit is dan toch niet de Halloween horror-hit georden van 2017 wat iedereen dacht. En toch hebben de makers niet alleen de gimmicks uit Groundhog gereproduceerd, maar tevens de serial killer geintroduceerd en er iets nieuws en spannend van gemaakt. En eigenlijk vertelde de trailer wel de gehele film, maar dit is een low budget horrorprent waar het verhaal ondergeschikt is aan de popcorn entertainment. En gezien het beperkte budget zagen we ook heel wat nieuwe namen opduiken, zoals Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken en Jason Bayle. Gezien het beperkte budget van een kleine 5 miljoen heeft de film toch met zijn release een slordige 60 miljoen kunnen ophalen en dat is uiteraard voldoende om alle marketing en distributiekosten te dekken en nog heel wat over te houden. Toch, een filmfranchise à la Scream of Saw zal het waarschijnlijk niet worden.

De masker van de serial killer mocht misschien wel iets meer scary zijn. Dat was zowat het enige puntje van kritiek die ik zou hebben na het zien van de film. Ik heb de indruk dat er wel wat inspiratie is gehaald in de maskers van de The Purge films, maar zelfs deze maskers hadden iets dreigend. Deze masker ziet er gewoon lame uit. De highlight van de film is toch wel Jessica Rothe, die ons toch blijft boeien met haar droopy oogjes en haar natuurlijke scream queen flair.


happy_death_day_2017_blu-ray_pic01.jpghappy_death_day_2017_blu-ray_pic02.jpghappy_death_day_2017_blu-ray_pic03.jpg
Foto’s door Patti Perret © 2017 Universal Pictures

Bij ons komt de Blu-ray en DVD volgende week uit op 21 februari 2018. Het is in ieder geval een film waar je iets meer aan zult overhouden dan pakweg de zoveelste nieuwe Saw sequel of zelfs die Leatherface prequel. Happy Death Day is meer een komedie dan een horror. De horror mocht wel iets meer scary zijn en de plottwisten net iets beter uitgewerkt, maar al bij al toch een degelijke verstand-op-nul filmpje met een leuke actrice in de hoofdrol.

rating

Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 13 februari 2018

*** Happy Death Day trailer ***

1 Comment

  1. Lieve

    Ja weet weet nu met deze trailer wat er exact gaat gebeuren. Typisch …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *