Happy Death Day geeft een horror-twist aan Groundhog Day

Pin it!

Wat gebeurt er als je Groundhog Day (1993) een Scream-horror treatment geeft? Wel dat zullen we binnenkort zien in Happy Death Day (2017) van Christopher Landon (Paranormal Activity: The Marked Ones) naar een script van Scott Lobdell. Een tiener-slasher met een twist, geproduceerd door het low budget horrorhuis Blumhouse Productions.

happy_death_day_2017_poster.jpg

Korte inhoud: 'Happy Death Day' volgt Tree Gelbman (Jessica Rothe), een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft.

Dit zou wel eens de Halloween horror-hit kunnen worden van 2017. Uiteraard gaan we veel van de gimmicks terug zien uit Groundhog maar de makers hebben met de serial killer te introduceren ook wel iets nieuws en spannend gemaakt. Eigenlijk vertelt de trailer wel de gehele film, maar dit is een low budget horrorprent waar het verhaal ondergeschikt is aan de popcorn entertainment. En gezien het beperkte budget zien we ook heel wat nieuwe namen opduiken, zoals Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken en Jason Bayle. Wees gerust, deze film zal zijn geld snel terugverdienen.

De masker van de serial killer mocht misschien wel iets meer scary zijn. Dat was zowat het enige puntje van kritiek die ik zou hebben na het zien van de eerste beelden. Ik heb de indruk dat er wel wat inspiratie is gehaald in de maskers van de The Purge films, maar zelfs deze maskers hadden iets dreigend. Deze masker ziet er gewoon lame uit. Maar misschien vinden jullie dit net geweldig, laat het weten in de comments.

Bij ons komt de film uit op 18 oktober 2017. Het is in ieder geval een film waar ik net iets meer naar uitkijk dan de zoveelste nieuwe Saw sequel of zelfs die Leatherface prequel.

 

*** Happy Death Day trailer ***

Commentaren

  • Ja weet weet nu met deze trailer wat er exact gaat gebeuren. Typisch ...

Post een commentaar

Optional