Thor: Ragnarök (2017) *** Blu-ray review

We hebben het hier nog niet gehad over de opkomende Marvel film Thor: Ragnarök (2017), een film die een paar maanden geleden is uitgekomen op DVD en Blu-ray, maar die we dus compleet over het hoofd hebben gezien. Maar met de release van Avengers: Infinity War (2018) moesten we deze toch even in de aandacht brengen.
En wat was me dat van een geflipte trip. Hopelijk hebben ze niet teveel gespoiled in de trailers, maar ik was half overtuigd met de ingeslagen weg, ook al zou ik deze nu niet meteen gaan aanraden.

thor,thor ragnarok,chris hemsworth,cate blanchett,taika waititi

Korte inhoud: Thor (Chris Hemsworth) zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela (Cate Blanchett). Thor zal de hulp kunnen gebruiken van zijn stiefbroer Loki (Tom Hiddleston), Valkyrie (Tessa Thompson) en uiteraard Hulk (Mark Ruffalo).

De film werd geregisseerd door Taika Waititi, een Nieuw-Zeelandse regisseur die vooral bekend stond voor zijn low budget independent komedies (Hunt for the Wilderpeople, Boy, What We Do in the Shadows) en die hier nu uitpakt met een multi-miljoen dollar comic adaptatie. Een gok, maar na het zien van de trailer denk ik dat de man zich goed weten te omringen. Taika speelt zelfs de rol van Korg in de film, om niet te zeggen dat hij er zich helemaal thuis voelde en niet zo heel veel stress had voor deze monster-job. In ieder geval heeft Marvel ervoor gekozen om de Thor franchise iedere keer te laten regisseren door een andere regisseur. Kenneth Branagh regisseerde Thor (2011) en Alan Taylor regisseerde Thor: The Dark World (2013).

Andere acteurs die we zullen zien opduiken zijn Odin (Anthony Hopkins), Sif (Jaimie Alexander), Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), Skurge (Karl Urban) en de Grandmaster (Jeff Goldblum). Er is zelfs een kleine rol voor Sam Neill als een acteur die Odin vertolkt in een theatervoorstelling. Je moet goed kijken, want de eerste keer had ik zelfs niet gezien dat het hem was.

Ragnarök betekent ‘Twilight of the Gods’, een mythe die het verhaal verteld van de destructie van het universum en de mensheid. Er staat dus heel wat op het spel, eat your heart out James Bond villains, en deze film geeft dus ook de aanloop tot Avengers: Infinity War. Toch is een een wezenlijk verschil tussen Avengers en deze Thor film, met name dat Thor: Ragnarök eigenlijk in wezen één grote joke is, zowat in dezelfde lijn als Guardians of the Galaxy (2014) maar dan minder grappig en iets dommer. Dus als kijker heb je meteen twee mogelijke opties; ofwel ga je volledig mee met deze dolle rit en zal je dit een fantastische prent vinden, ofwel ga je zwaar teleurgesteld naar de eindcredits kijken en je afvragen of het eigenlijk nog de moeite is om hiervan de post-credit scene te bekijken. Mijn gevoel was sowieso dubbel, want het voelt allemaal wel aan als een echte comic-adaptatie en dat is dan weer een pluspunt.

De film valt ook meteen met de deur in huis, met Thor die gevangen zit in een kooi en uiteindelijk weet te ontsnappen om dan oog in oog te staan met een vuurmonster. Hij zal dit monster ook bestrijden op de muziek van Led Zeppelin’s “Immigrant Song”. En nadat hij dit vuur-gedrocht met al zijn minions heeft verslaan moet hij het opnemen tegen een nog groter ding. Hoeveel vuurmonsters kunnen we met After Effects op elkaar plakken, wel de makers hebben het met deze film uitgetest. Maar gezien alles om te lachen is, ga je als kijker nauwelijks meevoelen met de karakters.

Ondertussen is Thor: Ragnarök uit op DVD, Blu-ray (3D) en 4k Ultra HD, en het is echt de moeite de Blu-ray aan te schaffen wat deze staat vol met extraatjes, gaande van audio-commentaar van de regisseur tot deleted scenes, gag reel (of course), en making of filmpjes en insights over het verhaal.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 2 mei 2018

 


*** Thor: Ragnarök trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Ik heb deze gezien in de bioscoop en vond dit echter te druk en hectisch en had daardoor moeite om mijn hoofd erbij te houden. Ik begreep wel dat de makers de geest van Jack Kirby wilden eren maar zoals je schreef, voelde het aan als één grote klucht.
    Misschien dat ik deze maar een tijdje in de koelkast moet laten staan en op een later tijdstip nog een kans moet gunnen op DVD.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *