Quentin Tarantino verfilmt de Charles Manson moorden

Als de geruchten kloppen zou Quentin Tarantino’s volgende en 9de project gebaseerd zijn op een waar gebeurde tragedie, met name de gruwel van Charles Manson en zijn bende. Momenteel is er nog geen titel of casting, maar het script van het Manson project zou wel reeds geschreven zijn.

helter_skelter_1976_poster.jpg

Je zou denken dat een regisseur als Oliver Stone misschien beter geschikt is voor een dergelijke adaptatie, maar het ziet er naar uit dat Tarantino misschien aast op een Oscar voor beste regisseur. Hij won twee Oscars voor Beste Script, voor Pulp Fiction en Django Unchained (2012), maar kreeg nooit de Oscar voor Beste regie (wat eigenlijk wel krankzinnig is – en pijnlijk als je weet dat Robert Zemeckis de Oscar won voor het overroepen Forrest Gump). Dit project is in ieder geval iets totaal nieuws voor de regisseur, want hier kan je niet uitpakken met al teveel wisecracks en humor, tenzij je de Michael Bay toer wil opgaan (cf. Pain & Gain ).

Er is ondertussen ook al een naam van een actrice gevallen, en dat is niemand minder dan Margot Robbie. In welke rol is nog niet duidelijk. Manson was de sekteleider van de ‘Manson Family’ en werd berucht vanwege de veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord, in wat bekend is geworden als de zaak Tate/La Bianca, die in 1969 veel aandacht trok. Manson was een beetje van een goeroe die heel wat vrouwen rond zich heen had, dus zou Margot één van hen kunnen zijn. Ofwel zou de gecast worden als één van de slachtoffers, en dan denk ik aan blondine en de acht maanden zwangere Sharon Tate, die gehuwd was met filmregisseur Roman Polanski.

In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen op aansporing van Manson vier sekteleden het huis van actrice Sharon Tate binnen. In het huis werd Tate samen met vier aanwezige vrienden op brute wijze om het leven gebracht. Op de voordeur schreven de sekteleden het woord ‘PIG’ in bloed, een verwijzing naar ‘Piggies’ van The Beatles, een satirisch lied tegen de bourgeoisie. Tijdens het proces ontkende Charles Manson iemand te hebben vermoord en beweerde hij niet aanwezig te zijn geweest bij de moorden. Niettemin werd Manson in 1971 schuldig bevonden aan moord en ter dood veroordeeld. In 1972 werd zijn doodvonnis echter omgezet in levenslange gevangenisstraf, nadat het hooggerechtshof van Californië alle doodvonnissen ongeldig had verklaard. Manson is ondertussen 82 jaar en zou momenteel ernstig ziek zijn.


charles_manson_mugshot.jpgsharon_tate_roman_polanski.jpg

© Charles Manson from Mugshots.org & Polanski and Tate from fakt.pl

Dit is uiteraard niet de eerste film over de Manson moorden, zo was er Helter Skelter (1976) en nadien was er die andere tv-film Helter Skelter (2004). Dit zou wel de eerste “big budget” film zijn rond deze figuur, hopelijk wordt hij hiermee geen superster … mocht hij dat al niet zijn.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *