Nog meer shark attacks in Open Water 3: Cage Dive

Gisteren had ik het over 47 Meters Down (2017), vandaag is Open Water 3: Cage Dive (2017) aan de beurt, opnieuw een film met een haai én een kooi.

open_water_3_cage_dive_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Drie vrienden – Josh Miller (Josh Potthoff), Megan Murphy (Megan Peta Hill) en Greg (Pete Valley) – die in Californië wonen willen graag deelnemen aan een nieuwe reality game show. Om in aanmerking te komen voor deelname moeten de vrienden een origineel filmpje insturen. Ze denken dat ze een spannend onderwerp gevonden hebben: duiken met haaien. De vrienden begeven zich naar Australië om het filmpje op te nemen. Terwijl zij zich in een kooi in het water bevinden, zorgt een reeks van gebeurtenissen ervoor dat ze geconfronteerd worden met een groep hongerige witte haaien. Een strijd om te overleven begint.

Zoals ik al eerder zei, de trailer lijkt wel een verzameling van outtakes van 47 Meters Down. De film werd geregisseerd door de nobele onbekende Gerald Rascionato en eigenlijk had hij zo goed als geen druk om deze film te maken. Enerzijds ligt het productiebudget super laag en niemand verwacht eigenlijk iets van deze 2de sequel. De eerste Open Water (2004) film was al niet zo goed, maar bracht met zijn productiebudget van 500’000 dollar toch 55 miljoen dollar op. Bijgevolg kwam er een nieuwe prent, Open Water 2: Adrift (2006), maar deze deed het stukken minder goed met een recette van 6 miljoen dollar.

Zowel de sequel als deze films zijn stand alone prenten, en er is dus geen link met elkaar. Wat we wel weten is dat het wederom een soort found footage film is. Niets nieuws onder de zon dus. Lionsgate is gekend voor zijn low budget horrorfilms, en vaak brengen ze heel veel geld in het laatje. Toch denk ik niet dat deze prent massa’s volk zal trekken. Het enige waar deze film in zal slagen is mij (en een pak andere zwemmers) de stuipen op het lijf jagen wanneer ik deze zomer in open zee ga zwemmen. Op dit ogenblik heeft Open Water 3: Cage Dive geen Belgische bioscooprelease, maar het zal niet zo heel lang duren alvorens deze film op DVD en Blu-ray uitkomt.

 


*** Open Water 3: Cage Dive trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    47 Meters Down en Cage Dive zijn dus beide op hetzelfde idee gekomen 😀
    En spijtig genoeg waarschijnlijk beide klotefilms.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *