Eerste trailer Black Panther met Chadwick Boseman

Yes, we hebben hier de eerste teaser trailer van Black Panther (2018), en deze is wel stukken beter dan de toch wat lullige poster. De film werd geregisseerd door Ryan Coogler, die al de uitstekende Creed (2015) had gemaakt.

black_panther_2018_poster.jpg

Korte inhoud: T’Challa (Chadwick Boseman) keert na de avonturen van Captain America: Civil War terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Echter wanneer er een oude vijand op de radar verschijnt wordt T’Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.

We bevinden ons in Afrika en de trailer loopt over van de Afrikaanse invloeden. En dit in contrast met het begin van de trailer waarin we een gesprek zien tussen Everett K. Ross (Morgan Freeman) en Ulysses Klaue / Klaw (Andy Serkis). Nadien duiken we onder in de mysterieuze wereld van Wakanda die blijkbaar een hoog technologisch, verborgen kantje heeft. Anderzijds zien we ook de Black Panther aan het werk die als een badass batman figuur zijn skills etaleert.

Elke zwarte acteur met een carrière lijkt in deze film op te duiken, met uitzondering van Michael K. Williams, John Boyega, Idris Elba en Denzel Washington. In de andere rollen zien we ondermeer Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Angela Bassett en Forest Whitaker. Het is een indrukwekkende cast. En denken dat in 1992 de hoofdrol van deze Marvel comic adaptatie werd aangeboden aan Wesley Snipes. De acteur schreef zelfs een script voor de film. Maar Stan Lee was niet meteen onder de indruk van het scenario. Het project bleef lange tijd op de planken en heel wat filmmakers hebben er hun tanden op gebroken, maar nu is de film er dan uiteindelijk toch van gekomen.

Ik ben na het zien van de trailer grotendeels verkocht voor deze adaptatie. De trailer toont voldoende en ik hoef geen tweede trailer meer te zien voor deze prent. Studio’s hebben de gewoonte teveel van het verhaal te spoilen, en ik heb met deze trailer gezien wat ik moet zien. Het marketing departement wil deze film verkopen als de eerste ‘zwarte superhero comic adaptatie’, net zoals ze eerder Wonder Woman (2017) hebben verkocht als de eerste ‘female superhero comic adaptatie’. Eigenlijk zijn het beide beweringen foutief, en zou je in principe dat onderscheid niet moeten maken. Het zijn allemaal superhero films en de rest is bijzaak. Black Panther komt bij ons uit in februari 2018.

 


*** Black Panther trailer ***

2 Comments

  1. Henkieboy

    Ik heb wel vertrouwen in de regisseur dus ben ik wel hoopvol.

    Reply
  2. Marvin

    Ik neem MCU boven DCU any day of the week.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *