The Hitman’s Bodyguard (2017) ** Blu-ray review

Ik had eigenlijk wel hoge verwachtingen bij The Hitman’s Bodyguard (2017). Zeker met deze Bodyguard spoof poster leek het erop dat ze met hun humor iets meer de Deadpool toer waren opgegaan. We zitten echter mijlenver van Deadpool (2016), ook al zien we Ryan Reynolds toch een beetje zijn typetje oneer aan te doen.

The Hitmans Bodyguard,samuel l. jackson,Gary Oldman,salma hayek,Ryan Reynolds,Patrick Hughes,Elodie Yung,Abbey Hoes,Joaquim de Almeida

Korte inhoud: ’s Werelds beste huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) besluit het roer om te gooien en te getuigen tegen zijn voormalige werkgever bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Zijn oud-werkgever is Vladislav Dukhovich (Gary Oldman), een corrupte, moordzuchtige ex-president van een Oost-Europees land, met een enorm arsenaal aan huurlingen tot zijn beschikking. Die zal er alles aan doen om de getuigenis tegen te houden. Dus wordt Michael Bryce (Ryan Reynolds) ingeschakeld, een top bodyguard, alsook Amelia Roussel (Elodie Yung), een nog onervaren agent bij Interpol (ook al is Interpol geen overkoepelend agentschap met agenten die arrestaties kunnen verrichten).

De regisseur van deze buddy-komedie is Patrick Hughes. Een filmmaker wiens carrière niet meteen een toonbeeld is van originaliteit of vernuft, maar dat hoeft ook niet met twee klasbakken van acteurs. Hoewel, de laatste jaren is duidelijk geworden dat films ZELFS met talentvolle acteurs, niet altijd een garantie zijn op succes. Ik denk bijvoorbeeld aan Rough Night (2017), wat toch wel één van de meest teleurstellende komedies was van het jaar en net onze Top 10 Worst Movie List heeft gemist. Een goed script of originele scènes zijn een essentieel onderdeel wil je als filmmaker nog je stempel kunnen zitten in deze overgastureerde markt.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde prent, zelfs het gegeven van een lijfwacht die is aangesteld om een ​​huurmoordenaar naar een rechtszaal te sturen, lijkt interessant genoeg voor een spetterende prent. Spijtig genoeg verstikt het allemaal vaak in zijn subplots. Mijn grootste probleem was dat de ondermaatse humor, en de makers denken dat een vloekwoord (ass, shit, fuck of motherfucker, worden om de haverklap gebruikt) of een blik eigenlijk wel volstaat voor een komisch moment. En om dit alles te maskeren, verzeilen we van de ene onwaarschijnlijke actie-scène in de andere, ook al zijn we nooit echt betrokken bij het gebeuren. Veel van de personages waren tevens zwaar onderbenut (met name het karakter van Gary Oldman) en de chemie tussen Jackson en Reynolds bleef uit. Die twee speelden ook wat op automatische piloot en bijgevolg is er nooit echt een moment dat je de band tussen die twee mannen echt voelt. Komt daar nog bij dat de muziekscore van Atli Örvarsson echt wel teleurstellend en goedkoop in de oren klinkt en het camerawerk niet meteen uitblonk in stoere fotografie – laat staan dat de scherpte het af en toe liet afweten, en zoiets helpt natuurlijk ook niet.


the_hitmans_bodyguard_2017_blu-ray_pic01.jpgthe_hitmans_bodyguard_2017_blu-ray_pic03.jpgthe_hitmans_bodyguard_2017_blu-ray_pic02.jpg
© 2017 Dutch FilmWorks

In de andere rollen zien we ook nog Salma Hayek opduiken die nog steeds een vreselijk zwaar Mexicaans accent meezeult en de 23-jarige Hollandse Abbey Hoes. Zelfs Joaquim de Almeida is er wederom bij, een acteur die ondertussen al 135 credits op zijn naam heeft staan, maar meestal opduikt als slechterik in een bijrol. Toch verbaast het me dat Reynolds en Oldman hebben toegezegd na het lezen van het script van Tom O’Connor, dat toch niet meteen geslaagd was.

Er zit niet alleen een Hollandse actrice in de film, maar er is ook een deel opgenomen in Amsterdam, en dat verklaart meteen waarom De Volkskrant en het NRC handelsblad zo’n hoge score aan de film hadden gegeven en op de cover van de Blu-ray staan te blinken. Maar deze Nick Furry en Deadpool die samen de criminelen van hun afslaan werkt niet voldoende goed. Gisteren is The Hitman’s Bodyguard bij ons verschenen op DVD en Blu-ray. Indien jullie grote fan zijn van deze twee acteurs of zoeken naar verstand-op-nul actiefilm, dan is dit misschien iets voor jullie.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 30 december 2017

 


*** The Hitman’s Bodyguard trailer ***

2 Comments

  1. Vince

    Wat een rommelig geheel en vooral de humor wat afgezaagd, een B-film van geen belang.

    Reply
  2. Miiki

    Echt over-the-top en maakt maar een mager indruk naast films als Atomic Blonde of John Wick.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *