Friday the 13th: The Game uit op PS4 en XBOX

Voor de fans van Friday the 13th (wie deze ook moge zijn) is er goed nieuws. De seriemoordenaar met de hockeymasker, heeft na de remake binnenkort ook zijn eigen game. Het zijn de mensen van Gun Media die geld hebben ingezameld via een kickstarter programma in 2015 en blijkbaar was het succes dermate groot dat het een volwaardig game is geworden rond het getormenteerde personage van Jason Voorhees. De studio had 700.000 dollar nodig en wist ruim 823.000 dollar op te halen.

Vier maand geleden was er al een Beta versie online, maar op 26 mei 2017 komt het game eindelijk uit op Xbox One, PlayStation 4 en Windows. Vorig jaar nog werd de release nog uitgesteld omdat de makers nog extra functies wilden toevoegen. Zo werd besloten dat er naast de 1-vs-7-multiplayermodus ook een singleplayer-mode komt met missies die overeenkomen met scènes uit de films. Dit onderdeel van de game wordt echter pas in de zomer van dit jaar opgeleverd. Daarnaast zullen multiplayer-games ook met bots te spelen zijn. Een goede zaak want je wil natuurlijk ook nog steeds een platform hebben voor je game binnen x aantal jaren en als niemand meer on-line is kan het wel wat triestig gaan worden. De single-player missies zouden naar verluidt pas later aan het game worden toegevoegd via download.

friday_the_13th_the_game.jpg

Het missie is simpel: overleef zolang mogelijk. Een enkele speler neemt de rol van Jason Voorhees op zich en heeft als taak de zeven andere spelers is stukken te hakken of te te wurgen. Aan de zeven anderen is het de taak om te ontsnappen uit het gebied, te voet of met de auto. Of het er op wagen om te kamperen in een huis en Jason in een hinderlaag lokken. Jason is wel geen doetje en het zal geen gemakkelijke klus worden.

Sean S. Cunningham, de licentiehouder en regisseur van de originele horrorklassieker uit 1980, heeft zijn goedkeuring gegeven voor de ontwikkeling. De gamemuziek wordt gemaakt door Harry Manfredini, die verantwoordelijk was voor de soundtrack van de film. Acteur Kane Hodder, die in de film Jason X uit 2001 de rol van moordenaar Jason Voorhees op zich nam, verzorgt de animaties in de game via motion capturing.

Het zou me verbazen mocht “Friday the 13th: The Game” (2017) al evengoed zijn als Alien: Isolation (2014), die ook al gebaseerd was op een film-franchise, maar de Beta zag er al leuk uit. Vooral die 80’ties look en die typische VHS-beeldstoringen, sleurt je zo terug in de tijd toen die Friday the 13th films furore maakten. Het game komt nu wel uit op 26 mei, vreemd dat ze niet hebben gewacht op een vrijdag de 13de, maar dat zou de release verder geduwd hebben naar oktober.

 


*** Friday the 13th: The Game trailer ***

1 Comment

  1. Berten

    Zalig maar het is een eeuwigheid geleden dat ik de originele film heb gezien dus mis ik misschien wel de referenties.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *