Why Him? (2016) ** Blu-ray review

Why Him? (2016) … eigenlijk had deze film “Why was this film ever made?” moeten heten, want tot op vandaag heb ik geen idee hoe John Hamburg zijn script heeft kunnen verfilmen.

why_him_2016_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Tijdens de vakantie bezoekt de overbezorgde, maar liefhebbende vader Ned Fleming (Bryan Cranston) en vrouw Barb (Megan Mullally), hun dochter Stephanie (Zoey Deutch) in Stanford. Daar ontmoet hij zijn grootste nachtmerrie, namelijk de lompe, maar goedhartige dot com miljonair Laird Mayhew (James Franco). Ned is ervan overtuigd dat de grofgebekte Laird absoluut geen match is voor zijn dochter. De eenzijdige rivaliteit en stress neemt toe wanneer Ned erachter komt dat Laird haar ten huwelijk wil vragen.

De regisseur is wel geen nobele onbekende. De man heeft zijn pluimen verdiend met het script van Meet the Parents en heeft ook de degelijke Ben Stiller komedie Along Came Polly (2004) geregisseerd. Deze film heeft trouwens heel veel weg van Meet the Parents, in die zin dat het nu ’the parents’ zijn die de toekomstige schoonzoon komen ontmoeten en dat zij “de normale mensen” zijn. Maar in principe hebben we hier te maken met een gelijkaardige formule. Spijtig genoeg, James Franco is Ben Stiller en Bryan Cranston is Robert De Niro niet en de humor is niet altijd van de partij.

James Franco is geen slecht acteur en ik vond hem schitterend in de komedie The Interview (2014), maar hier biedt het script net te weinig materiaal om compleet van de grond te komen. Het weerwerk tussen de kalme Bryan Cranston en de over-the-top spelende Franco had voldoende munitie moeten bieden voor een spervuur aan grappen, maar ik heb in die 111 minuten hoogstens drie keer moeten lachen en ik kan me niet meer herinneren waarom. Bryan Cranston en de jonge Griffin Gluck hadden nog de beste lijnen, en waren betrokken bij de grappigste momenten. James Franco moet tevens eens gaan beseffen dat hij niet elke komische rol kan spelen als zijn personage in Pineapple Express (2008). Het personage mocht excentriek zijn, daarom was het niet nodig om hem ook dom en vulgair te maken. Hij blinkt uit in grof taalgebruik en onvolwassenheid.

why_him_2016_pic01.jpgwhy_him_2016_pic02.jpgwhy_him_2016_pic03.jpg
why_him_2016_pic04.jpgwhy_him_2016_pic05.jpgwhy_him_2016_pic06.jpg
© 2016 Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC

De premisse is op zich interessant voor een komedie. Bryan Cranston is altijd geweldig en Griffin Gluck was de ontdekking van deze prent. Why Him? heeft dus zeker zijn momenten, maar elke keer als je denkt dat ze goed bezig zijn, verschijnt Franco om alles naar beneden te halen. Het grootste probleem is echter het script die met zijn seks en pipi-kaka humor eigenlijk zijn lat wel heel laag had gelegd. En veel van het verhaal is vulsel om te komen tot een deftige duurtijd.

Er zit ook een vette knipoog in naar Pink Panther waarin Franco op bepaalde momenten wordt aangevallen door zijn hulpje, die uiteraard verwijst naar Inspecteur Jacques Clouseau en zijn hulpje Cato. Vreemd genoeg heeft deze computer-nerd en zijn hulp Gustav (Keegan-Michael Key) nog nooit gehoord van Pink Panther. En om het geheel nog wat op te fleuren werden ook de bandleden van KISS opgevoerd (Gene Simmons en Paul Stanley) in een optreden waar je plaatsvervangende schaamte voor krijgt.

why_him_2016_pic04.jpgwhy_him_2016_pic05.jpgwhy_him_2016_pic06.jpg
© 2016 Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC

De Blu-ray van Why Him? komt uit op 10 mei 2017 en bevat bijna een uur aan extra’s waaronder hilarische bloopers, verwijderde scènes en audiocommentaar van regisseur en schrijver John Hamburg, schrijver Ian Helfer en editor William Kerr. Hieronder vinden jullie de trailer met zowat alle beste momenten van de film.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 20 april 2017

*** Why Him? trailer ***

1 Comment

  1. Aless

    Ik vond deze zeer zeemzoeterig en onnozel, maar toch nog leuk genoeg voor een zondagnamiddag.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *