Star Wars: The Last Jedi teaser trailer !

De torenhoge verwachtingen voor de nieuwe Star Wars: The Last Jedi (2017) zullen binnenkort allemaal weer ingelost worden. De eerste teaser trailer is ondertussen vrijgegeven en ik heb nu echt wel zin om meer te zien. Wij moeten nog wachten tot 15 december 2017 alvorens deze prent in de bioscoop is.

star_wars_the_last_jedi_2017_poster.jpg

We hebben op dit ogenblik nog geen korte inhoud, maar de teaser trailer laat vermoeden dat we naar een heftige oorlog gaan tussen de heersende krachten. Star Wars: The Force Awakens (2015) eindigde met Rey (Daisy Ridley) die Luke Skywalker (Mark Hamill) had gevonden. In de teaser trailer is het meteen duidelijk dat ze wordt klaargestoomd voor de finale confrontatie. Wat hier ook bevestigd wordt is dat Luke de spilfiguur zal worden van episode VIII.

Maar we krijgen ook nog heel wat andere informatie te zien, zoals een soort Temple van de Jedi waar het boek te zien is van de orde. We krijgen ook Kylo Ren (Adam Driver) te zien die deze keer de strijd aanbindt zonder helm en Poe Dameron (Oscar Isaac) en Finn (John Boyega) die te midden van een heftige oorlog zitten met The First Order. We zullen in deze film ook dieper ingaan op het verhaal van Rey en wie weet zullen we te weten komen of we te maken hebben met een Rey Skywalker of een Rey Kenobi…

J.J. Abrams heeft de regie van deze prent overgelaten aan Rian Johnson, de regisseur van Looper (2012) die hier wel de film van zijn leven heeft gemaakt en ook al ziet deze prent er “anders” uit dan de JJ-film, ben ik hoe dan ook onder de indruk van de beelden. De eerste beelden zien er geweldig uit. En ja, er is heel wat kritiek op deze teaser trailer omdat hij heel veel laat zien maar uiteindelijk heel weinig verteld. Dit is echter een teaser en de trailer zal deze zomer wel online komen.

Een paar karakters krijgen we nog niet te zien, zoals Benicio Del Toro die de rol van een villain zou spelen. Hij had in de prequels Darth Maul moeten spelen, maar gezien George Lucas heel wat van zijn screentime had gereduceerd in het script vond Benicio de rol niet meer interessant genoeg en verliet het project. Dat zal uiteindelijk de juiste beslissing zijn gebleken.


star_wars_the_last_jedi_2017_poster01.jpgstar_wars_the_last_jedi_2017_poster02.jpgstar_wars_the_last_jedi_2017_poster03.jpgstar_wars_the_last_jedi_2017_poster04.jpgstar_wars_the_last_jedi_2017_poster05.jpgstar_wars_the_last_jedi_2017_poster06.jpg

We zien ook de rug van Princess Leia, vertolkt door Carrie Fisher, die hier haar laatste rol zal vertolken. Tot op heden is nog niet duidelijk of er een terugkeer komt van Obi-Wan Kenobi gespeeld door Ewan McGregor. Ik twijfel er in ieder geval voor geen seconde aan dat hij zijn terugkeer zal maken. Geniet ondertussen van de onderstaande teaser !

 


*** Star Wars: The Last Jedi teaser trailer ***

3 Comments

  1. Cedric

    Ik dacht dat er sprake zou zijn (althans geruchten) van een mogelijke Obi Wan spin-off, maar dan zou het wel leuk zijn mocht hij hier al zijn terugkeer maken.

    Reply
  2. Vince

    Gelukkig heeft Carrie Fischer al haar opnames afgerond voor episode 8, dus dat is in ieder geval goed nieuws.

    Reply
  3. Tom

    Ik hoop zo hard dat we geen rehatch van Empire Strikes Back krijgen … Tijdens Star Wars Celebration hoorde ik hoe de producer van de serie Clone Wars door Lucas aangemoedigd werd om nieuwe dingen te doen. Ok, Lucas heeft veel fout gedaan, maar daarin zat hij juist … Disney, durf!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *