Het 5de en laatste seizoen van Person of Interest op Blu-ray

Je zal het niet kunnen geloven maar ze zullen eindelijk eens een punt zetten achter “Person of Interest”, nadat ze er al 4 seizoenen uit hebben geperst. Het 5de en laatste seizoen is deze week ook uitgebracht op DVD en Blu-ray.

the_person_of_interest_season_5_blu-ray.jpg

Het was een mooie rit geweest voor bedenker Jonathan Nolan, en dit laatste seizoen serveert ons ook datgene wat we van deze serie gewend zijn. Elk seizoen telde steeds verschrikkelijk veel afleveringen en in tegenstelling tot de 23 afleveringen in seizoen 4 hebben ze het aantal nu teruggedrongen tot 13. Een dergelijke ingreep zie je wel vaker (cf. Game of Thrones), en zorgt er voor dat er meer budget vrijkomt voor elke aflevering, en dat was er ook wel een beetje aan te zien.

Doorheen het seizoen krijgen we opnieuw de sterke band te zien tussen de teamgenoten, maar het is de relatie tussen Finch en de Machine die de meeste aandacht trekt. Een groot deel van de spanning van de eerste aflevering draait rond de inspanningen om een stervende Machine te doen herleven. Het dilemma blijft echter bestaan of het wel ethisch is om zo’n krachtig instrument in stand te houden, of nog dat het een risico vormt wanneer het in de verkeerde handen zou geraken.

Anderzijds zien we ook dat Fusco (Kevin Chapman) gelinkt wordt aan de moord op Elias en Dominic, en moet de machine ook hier redding bieden. Maar de besluitvorming blijft moeilijk, vooral wanneer de toekomst op het spel staat. Er is geen manier om te weten wat de gevolgen zijn van de beslissingen van Finch. De speciale band tussen Root (Amy Acker) en Finch (Michael Emerson) wordt versterkt als ze zijn beslissing ondersteunt om de machine te doen herleven. De Samaritaan hardware is wel een stapje voor en is al even krachtig als de Machine. Het wordt tevens geïnstalleerd in persoonlijke apparaten van burgers (een knipoog naar het Europees programma van The Internet of Things).

Uiteraard is er ook nog John Reese Jim Caviezel en Sameen Shaw (Sarah Shahi) die voor de nodige combat-situaties zorgen. Op de Blu-ray vinden jullie nog een aantal making of ilmpjes alsook het Comic-Con panel interview uit 2015.

*** Person of Interest trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Ik blijf het een uitstekende serie vinden, weliswaar met een eenvoudig concept maar het bleef boeiend.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *