Nieuwe Game of Thrones seizoen 7 teaser trailer

Direct nadat het zesde seizoen van Game of Thrones afliep in juni 2016, vragen fans van de serie zich af hoe het verder zal gaan in de fictieve wereld Westeros. Hun geduld wordt op de proef gesteld, want tv-zender HBO maakt geen haast met seizoen zeven. Maar deze zomer zal dan toch het voorlaatste seizoen van “Game of Thrones” verschijnen, en HBO heeft gisteren een nieuwe teaser trailer online gezwierd.

game_of_thrones_season_7_poster.jpg

Het marketing departement was op het lumineuze idee gekomen om de releasedatum in te vriezen en de ijsblok met snijbranders live te laten smelten. Wat ze niet hadden voorzien was dat je zo een blok ijs niet snel tot smelten krijgt. Het duurde minuten lang en de video werd onderbroken. Nadien kwamen extra snijbranders aan te pas maar duur het toch nog steeds 43 minuten alvorens we de uiteindelijke releasedatum konden lezen, met name 16 juli 2017.

Op 16 juli 2017 is bijvoorbeeld Telenet een van de aanbieders van de serie. Op internet gonst het van de wilde speculaties over wat er allemaal zal gebeuren en hoe de plot verder zal lopen met een onvermijdelijke confrontatie tussen de verschillende rijken. Tot nu toe moesten fans het doen met een verwarrende trailer voor het aanstaande seizoen. De video bevat een hoop dialogen uit de vorige seizoenen. In de trailer zien we Daenerys (Emilia Clarke) praten over het falen van haar gestoorde vader, terwijl actrice Cersei Lannister (Lena Headey) zich ontwikkelt tot een van de meest gemene karakters in de show. Game of Thrones moet het hebben van politieke intriges en schrijnend drama en juist daarom is het onmogelijk om te voorzien hoe het verhaal zal aflopen.

De trailer voor het zevende seizoen vat gebeurtenissen uit het verleden samen, maar het is ook de moeite waard om een avondje vrij te nemen en het zesde seizoen nogmaals te bekijken. Dat gaat je dan wel meer dan tien uur kosten. Dus is het geen slecht idee bij het binge-watchen om een lekkere maaltijd te laten bezorgen via Deliveroo (of een andere aanbieder) en met een paar flessen Cola alles herop te frissen. Het nieuwe seizoen zal wel een stuk korter zijn met slechts 7 afleveringen. Het laatste seizoen zal nog maar 6 afleveringen tellen. De reden waarom de seizoenen korter zijn heeft vooral te maken met het productiebudget. Elk seizoen heeft zijn budget en hoe minder episodes, hoe meer geld er gepompt kan worden in de individuele episodes.

Het zevende seizoen is gefilmd op uiteenlopende locaties zoals IJsland, Spanje en Noord-Ierland. De opnamen voor het slotseizoen moeten nog beginnen. Het ziet er naar uit dat de scheppers van de serie, David Benioff en D.B. Weiss, de enige twee zijn die het einde van het epos kennen. In de tv-serie is het verhaal namelijk verder gegaan dan in de boeken waarop het is gebaseerd, te weten Song of Ice en Fire, geschreven door George R. R. Martin, die op een laag tempo schreef.

De auteur heeft momenteel zijn handen vol aan andere projecten en legt de laatste hand aan zijn langverwachte reeks Wind of Winter. Toch hopen fans dat Martin HBO zal helpen met het bedenken van een slot dat zich kan meten met de meest dramatische momenten in de tv-geschiedenis. We weten dus nog niet wie de IJzeren Troon gaat veroveren. Maar één ding is zeker, de draken zullen alleen maar groter worden!

*** Game of Thrones season 7 trailer ***

4 Comments

  1. Sander

    Waar is de stoel van Jon? …

    Reply
  2. agnus

    Winter is coming in summer time zo blijkt 😀

    Reply
  3. Vince

    Geef mij maar een echte trailer. Ik haat teasers.

    Reply
  4. Cain

    Echt tegenvallend seizoen

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *