Nieuwe Justice League trailer lijkt van koers te wijzigen

Het is duidelijk dat Warner Bros. Pictures en DC Entertainment een andere koers willen varen met hun nieuwe trailer van Justice League (2017). Het ziet er behoorlijk minder grimmig uit dat wat we van heel wat DC comic adaptaties gewend zijn. En het zou me niet verbazen dat het teleurstellende onthaal van het donkere Suicide Squad (2017) hiermee iets te maken heeft.

justice_league_2017_poster.jpg

Deze zomer wordt het voor DC uitkijken naar de prestaties van Wonder Woman (2017) en laten we de vingers kruisen voor de Justice League. Op zijn minst weten we dat regisseur Zack Snyder in staat is om visueel knappe scènes voor te schotelen en in tegenstelling tot die andere “beeldjes-maker” Michael Bay heeft hij bewezen dat hij ook wel een verhaal kan vertellen… los van de kwakkel Batman v Superman: Dawn of Justice (2016).

Korte inhoud: Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) zijn nieuwe kompaan Diana Prince/Wonder Woman (Gal Gadot) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden – Batman, Wonder Woman, Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) en The Flash (Ezra Miller) – is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

Zal deze groep evengoed samen klitten als The Avengers, het valt nog te bezien. In ieder geval moeten de DC karakters niet onderdoen voor deze van Marvel. Bruce Wayne heeft trouwens veel weg van Tony Stark. Het personage is iets meer getormenteerd maar heeft in wezen ook geen superkrachten, gewoon stinkend rijk. En deze twee personages zijn wel leidersfiguren die kunnen zorgen voor de cohesie binnen de groep.


justice_league_2017_poster_aquaman.jpgjustice_league_2017_poster_wonder_woman.jpgjustice_league_2017_poster_batman.jpgjustice_league_2017_poster_flash.jpgjustice_league_2017_poster_cyborg.jpg
© 2017 Warner Bros.

Anderzijds ben ik niet overtuigd van de nieuwe trailer. Ik denk dat DC met zijn meer serieuze toon wel een eigen wereld aan het schapen was. Het probleem met Suicide Squad én Batman v Superman was niet de serieuze toon, dan wel het compleet gebrek aan een goed verhaal en de krankzinnige motivaties van bepaalde karakters (denk maar aan het bespottelijke ‘Martha-verhaal’ bij Lex Luthor). Als DC gewoon een copy paste wil maken van wat Marvel met succes aan doen is, dan verliezen ze elke geloofwaardigheid. De nieuwe trailer is ook een cgi-fest met een opeenstapeling van actie-sequenties en ja zoiets baart mij zorgen. Last but not least; sommige visuele effecten zien er behoorlijk fake uit. Neem nu het karakter van Cyborg. Zijn kop lijkt er wel ingezet met een gratis programmaatje die gebruikt wordt door de mensen van De Ideale Wereld. Scenarist Chris Terrio had geen gemakkelijke taak, ik begrijp dat volledig. Ik hoop alleen op iets meer verhaal en iets minder stoere one-liners in de tweede trailer.

***Related Posts***
03/03/2017: The Batman zal geregisseerd worden door Matt Reeves
11/01/2017: Justice League teaser trailer
28/11/2016: Suicide Squad filmbespreking
14/08/2016: Wonder Woman film is geen puinhoop
29/07/2016: Batman v Superman filmbespreking

 


*** Justice League trailer ***

3 Comments

  1. Vince

    Trailer vertelt heel weinig over het verhaal, ik weet het zo niet …

    Reply
  2. johan

    Ze laten de slechteriken nog niet goed zien. Maar ik hoop niet dat het weer zo’n leger is waarvan het centrale brein of de energietoevoer uitgeschakeld moet worden om ze allemaal te laten omvallen. Daar hebben we echt al genoeg superheldenfilms van.

    Reply
  3. Cedric

    Boring …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *