Eerste trailer van Stephen King’s The Dark Tower

Stephen King fans wachten angstvallig op de eerste trailer van The Dark Tower (2017) van de Deense Nikolaj Arcel. Ondertussen heeft Columbia Pictures al een trailer online-gezet.

the_dark_tower_2017_poster.jpg

Korte inhoud: De wereld van Roland Deschain (Idris Elba) spat uit mekaar. Eens werd deze gekenmerkt door gevorderde magie en technologie, maar beiden zijn slechts relieken uit een ver verleden. Om de wereld te redden is hij op een queeste naar de The Dark Tower, een verbindingspunt van alle universa. Hij moet de Donkere Toren vinden voordat de villain Man in Black (Matthew McConaughey) dat doet en de toren vernietigt. Dit zou immers het einde van de mensheid betekenen.

Ik ben meer onder de indruk van de poster dan van de eerste trailer. The Dark Tower poster lijkt op het eerste gezicht een vrij simpel stukje marketing, maar het is eigenlijk wel een bijzonder knappe affiche van Works ADV, die ondermeer verantwoordelijk zijn voor de Fantastic Beasts posters, alsook van de Man of Steel en Batman v Superman posters. En de fans van het boek zullen in de gecreëerde silhouet wel iets herkennen. De post-apocalyptische stad in de Midden-wereld heeft wel iets weg van The Big Apple. Deze locatie komt pas in het derde boek van King aan bod (van de in totaal 7 boeken), en dat laat vermoeden dat scenarist Akiva Goldsman (Cinderella Man, The Da Vinci Code) de verschillende boeken in één film heeft gegoten. Ook al zien de gebouwen er niet verpest genoeg uit om een post-apocalyptische versie van de stad te zijn. Maar misschien kloppen de geruchten wel en zou de film eigenlijk beginnen met het einde van de boeken. De vraag blijft dan nog hoeveel Stephen King in deze film zal zitten.

Maar zoals ik al zei, wat belangrijk is in deze poster is het beeld dat wordt gemaakt door de gebouwen, omdat dit effectief een silhouet vormt van het krachtige maar ongrijpbare magische bouwwerk bekend als The Dark Tower. De toren waar Roland Deschain, de laatste gunslinger, op zoek naar is. Het is het hart van alle werelden, maar het wordt ook bedreigd door een wezen dat gebruik maakt van een kwaadaardige technologie van de Great Old Ones. Iets wat de toren kan vernietigen.

Wat betreft de trailer, ik had hier veel meer van verwacht. De trailer duurt ook veel te lang en verklapt veel zonder de verwachtingen die we zouden kunnen hebben aan te scherpen. Het “gun slinging” werk van Idris Elba is gaaf en hij is nog steeds ongelooflijk charismatisch. Ja hij is niet blank zoals in het boek, ‘who gives a shit?’ I don’t. Daarentegen zijn de beelden van Matthew McConaughey wel wat mager. Hij komt een paar keer in beeld maar lijkt een routine McConaughey vertolking te brengen. Het personage van de Man in Black is eigenlijk wel een sleutelfiguur in het werk van Stephen King. Hij is de ultieme villain, die zelfs in ander werk van King opduikt.


the_dark_tower_2017_poster3.jpgthe_dark_tower_2017_poster2.jpg

Daarnaast zijn visuele effecten niet altijd even overtuigend. Het lijkt bij momenten wat tv-kwaliteit-achtig ipv van cinema. En hebben ze Idris nu werkelijk twee keer zijn kogels in zijn pistool laten ‘slingen’? Ik ken echter één organisatie die opgezet zal zijn met deze prent; en dat zijn de mensen van de National Rifle Association (NRA). Zelfs de posters laten zien hoe een tiener door de Gunslinger wordt geleerd hoe hij een pistool moet richten. Dit zal de verkoopt van 6-shooters in de States zeker een boost geven. Of het de filmfans zal kunnen bekoren is een andere zaak. Ik ben benieuwd naar de tweede trailer. Deze heeft me nog niet helemaal kunnen overtuigen.

Wat meteen opvalt is het aanwezige acteertalent in deze prent. Naast bovenvermelde namen hebben we ook “Viking”-actrice Katheryn Winnick , The Neon Demon actrice Abbey Lee en Watchmen acteur Jackie Earle Haley. The Dark Tower komt op 2 augustus 2017 bij ons uit in de bioscoop.

 


*** The Dark Tower trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Kijk hier al een tijdje naar uit. Zalige boekenreeks!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *