Beauty and the Beast (2017) *** Blu-ray review

Wie had ooit gedacht dat Beauty and the Beast (2017) zomaar eventjes heel wat records zou breken aan de box-office. Met zijn openingsweekend haalde deze Disney prent 174,7 miljoen dollar op! Dit katapulteert de film naar de 6de plaats van de Beste Openingsweekenden in de States, onder Star Wars: The Force Awakens (2015) (248M), Jurassic World (2015) (209M), The Avengers (2012) (207M), Avengers: Age of Ultron (2015) (191M) en Captain America: Civil War (2016) (179M).

beauty_and_the_beast_2017_blu-ray.jpg

De film met een productiebudget van 160 miljoen haalde uiteindelijk 1,26 miljard op! Zo staat het op nummer 1 van de live-action sprookjes verfilmingen , alsook de nummer 1 van de musicals en nummer 1 grootste omzet wereldwijd in 2017. Dit zijn hallucinante cijfers! De film is momenteel de 10 best verkochte film wereldwijd, net na Disney’s Frozen (2013). Disney blijft domineren aan de box-office. Met uitzondering van Jurassic World (Universal) waren alle top films Disney films.

Korte inhoud: Een prins (Dan Stevens) wordt door een heks door zijn ondeugdelijk gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle (Emma Watson) komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen, ook al bloeit er iets tussen hen.

Emma Watson had de rol in La La Land laten liggen voor de vertolking van Belle in deze Beauty and the Beast en dit mega-succes zal misschien wel een grote troost zijn voor de actrice die een Oscar-beeldje aan haar neus zag voorbij gaan. Het meest bizarre is dat Emma eigenlijk de zwakste schakel is. Ik heb veel liefde voor de actrice maar zij kan dus echt niet zingen, zelfs met digitale stem-correcties. Als kijker ben je wel snel onder de indruk van het visuele plaatje, en let je misschien niet altijd op de kwaliteit van de zangstem. Luke Evans daarentegen steelt voor mij de show. Josh Gad is dan weer behoorlijk irritant.

De regisseur van de film is Bill Condon (Chicago, Dreamgirls) heeft met deze film toch wel een homerun gescoord. Ook al heeft de man een wisselvallig parcours met films als The Fifth Estate en Mr. Holmes, kan hij nu waarschijnlijk om het even welk project beginnen. Zijn eerstvolgende film die hij zou maken is Bride of Frankenstein (2019), een film waar nu een schadow over ligt na de teleurstellende The Mummy flop. Condon had een duidelijke visie van hoe hij deze film wou maken terwijl Disney in het begin niet zeker was om er een musical van te maken. Maar de regisseur kon iedereen overtuigen en nu zullen ze bij Disney wel heel tevreden zijn met het resultaat. Het is wat mij betreft de derde, naast The Jungle Book (2016) en Cinderella (2015). En laten we duidelijk zijn, Beauty and the Beast was niet meteen de meest eenvoudige film om te verfilmen. Hoe maak je een beest in een broek met een enorme staart realistisch zonder in een lachbui te schieten?


beauty_and_the_beast_2017_blu-ray01.jpgbeauty_and_the_beast_2017_blu-ray03.jpgbeauty_and_the_beast_2017_blu-ray02.JPG
© 2017 Walt Disney Studios Motion Pictures

Ik heb zelf wat gemengde gevoelens bij Beauty and the Beast. Ik hield enorm van de Disney animatie en de production design van Sarah Greenwood is toch wel indrukwekkend. Anderzijds heb ik een hekel om talentvolle acteurs te zien in wegsmijtrollen, en ik denk dan aan Stanley Tucci, ook al is Luke Evans geweldig in deze prent, alsook
Kevin Kline. The Beast lijkt dan weer op de baby van Bigfoot en een buffel. Met een animatiefilm kom je hier mee weg, in live action kan je niet anders dan denken aan bestialiteit role playing en kan je je ook afvragen hoe The Beast ’s ochtends zijn broek aantrekt of nog naar het toilet gaat.

De film is al een tijdje uit op DVD en Blu-ray, maar de film hebben we maar recent in de bus verkregen met heel wat extraatjes, deleted scenes, muziekvideo’s, making of filmpjes maar spijtig genoeg geen audio-commentaar van de regisseur.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 13 oktober 2017

 


*** Beauty and the Beast trailer ***

1 Comment

  1. Daan

    Matige film. Volgt op de voet zo goed als alle liedjes en scènes van de animatiefilm.

Comments are closed.