The Batman zal geregisseerd worden door Matt Reeves

Als we de Hollywood Reporter mogen geloven zou het zeker zijn dat filmmaker Matt Reeves de nieuwe Batman film zal regisseren, nadat Ben Affleck de beslissing nam om de film niet zelf te leiden. De nieuwe DC Extended Universe film zal niet Man of Steel 2 heten, maar volgens Warner Bros. simpelweg The Batman (201?).

Affleck had in ieder geval wel de juiste beslissing genomen, want een film regisseren en daarin nog eens de hoofdrol in spelen is geen eenvoudige taak. En gezien de fans wel heel kritisch zijn heeft de acteur het zekere voor het onzekere willen nemen. Hij zal nooit echt in staat zijn om deze prent op het niveau te regisseren van wat de fans verwachten, en ook nog eens volledig in zijn karakter zitten. Dit is geen gewoon drama of een komedie, dit is een dure comic book film waar iedereen na de teleurstelling van Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) heel veel van verwachten.

matt_reeves_let_me_in.jpg
Matt Reeves in Let Me In © Hammer Films / Kinepolis Film Distribution

Het eerste script van de film werd geschreven door Ben Affleck en Geoff Johns, maar dit zal voor een stuk herschreven worden door Chris Terrio, die eerder ook het script van Argo (2012) heeft geschreven. En ik vermoed dat Reeves ook wel zijn inbreng in het script wil hebben. De filmmaker is ook wel een ervaren scenarist. Ik denk dan aan Let Me In (2010) of zelfs Dawn of the Planet of the Apes (2014). Komt daar nog bij dat hij één van de bedenkers was van de tv-serie “Felicity” (1998-2001). Anderzijds heeft hij geen ervaring met comic book verfilmingen.

Reeves heeft wel recent in een interview verteld dat hij altijd wel gefascineerd was door Batman. En hij is behoorlijk opgewonden om eraan te beginnen. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk wanneer de film begint met opnames, of wanneer Warner Bros. een releasedatum wil vastpinnen. De eerstvolgende manifestatie van Ben Affleck als Batman is voor november, in Zack Snyders Justice League (2017).

1 Comment

  1. Quantum

    Niets zal de Nolan Batmanfilms overstijgen, en al zeker niet wanneer deze gebaseerd zijn op het werk van Zack Snyder.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *