John Carpenter staat volledig achter nieuwe Halloween film

Er zit een nieuwe Halloween film aan te komen, en deze keer één Halloween waar regisseur John Carpenter zich volledig kan achter scharen. Want ja, hij heeft niet zo’n goede relatie met Rob Zombie, en in alle eerlijkheid, ondanks de filmmaker talent was zijn Halloween remakes toch vooral stijl boven al de rest en werken bepaalde scènes gewoon niet. Niemand had echt een boodschap aan de psychologische ontleding van Michael Myers, laat staan dat we sympathie tot zelfs medelijden hadden met de serial killer.

halloween_returns_2018_poster.jpg

De nieuwe remake had al in 2015 moeten uitkomen, maar nu lijkt de film toch te mikken op een release in 2018. Halloween (2018) zou geregisseerd worden door David Gordon Green, allesbehalve een B-regisseur maar iemand die al heel wat independent drama’s op zijn naam heeft staan (George Washington, Prince Avalanche) en zal al prijzen in de wacht sleepte op het filmfestival van Berlijn, Atlanta en SXSW Film Festival. Ik ben persoonlijk blij dat de film geen Michael Bay touch moet ondergaan, gezien de Platinum Dunes horror remakes toch ook niet meteen bevredigend waren.

Ook acteur Danny McBride, die vooral bekend is voor zijn komediefilms, zou ook meeschrijven aan de film. Misschien een wat vreemde keuze, maar komedie acteurs hebben vaak ook een donker kantje, dus laten we afwachten. De bedoeling zou echter wel zijn een soort reboot te maken in plaats van een remake. De film die in 2015 had moeten uitkomen droeg de naam van Halloween Returns en zou draaien rond één van de kinderen van het slachtoffer van Michael Myers die opnieuw geconfronteerd zou worden met de serial killer. Maar vertragingen hebben ervoor gezorgd dat Dimension Films de rechten van Halloween verloor en nu is de franchise opnieuw in handen van Miramax. Daarvoor was er zelfs nog sprake van een Halloween 3D film door The Weinstein Company, maar deze film kreeg nooit zijn financiering rond omwille van de wat magere ontvangst van de vorige Halloween remakes.

Er zijn al twee namen bekend. Enerzijds zou Jamie Lee Curtis (nog eens) terugkeren naar de franchise, nadat ze dat eerder al deed voor Halloween H20: 20 Years Later (1998). Dit zal dan Halloween H30: 30 Years Later moeten heten.
Een andere naam die circuleert is deze van Lucy Hale (pic 1, pic 2) als een mogelijke actrice. Capenter blijft ook betrokken bij het project als een uitvoerend producent, en dat is een goede zaak. Carpenter gaf eerder in een reactie: “WOW. They get it. I think you’re gonna dig it. They blew me away.” Laten we het hopen, ik ben al vast benieuwd, en vraag me nu alleen nog af waarom het allemaal zo lang hoeft te duren.

2 Comments

  1. Quantum

    Hoeveel keer kan je Halloween gaan uitmelken? Ik snap het niet.

    Reply
  2. Romain

    Ik verlang zo om deze film te zien! De trailer is echt wel vet!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *