Dirty Dancing krijgt een hedendaagse remake

Kom dat tegen, 30 jaar na datum werkt scenariste Eleanor Bergstein als producer aan een sequel van Dirty Dancing (1987). Blijkbaar heeft ze er ernstig over zitten nadenken en heeft ze nu blijkbaar tot de actie overgegaan. Dat zei ze tijdens een interview op BBC Radio 4.

dirty_dancing_1987_poster.jpg

Ondertussen zou ze al werken aan een tv-film/musical Dirty Dancing (2017) voor Lionsgate, geschreven door Nerve (2016) scenariste Jessica Sharzer en geregisseerd door Wayne Blair. De casting ziet er in ieder geval veelbelovend uit, met Abigail Breslin als Baby, en Colt Prattes als Johnny Castle. Daarnaast zien we nog Sarah Hyland als Lisa, Katey Sagal als de moeder, Bruce Greenwood als de vader en Nicole Scherzinger als Penny.

Het origineel verhaal speelt zich af in de zomer van 1963 en vertelt over een tienermeisje Frances ‘Baby’ Houseman, die een turbulente en korte affaire krijgt met haar dansleraar Johnny Castle. De rollen waren toen vertolkt door Jennifer Grey en de in 2009 overleden acteur Patrick Swayze. Die twee kwamen zelf niet zo goed overeen op de set, maar dat zag je gelukkig niet in de film, en deze won zelfs een Oscar voor de Beste Soundtrack (I’ve Had) The Time of My Life.

Verder in het BBC-interview zegt Bergstein dat Dirty Dancing onderwerpen aansneed die nog steeds actueel zijn, zoals abortus. ”We gingen er vanuit dat we deze strijd gewonnen hadden, maar dit debat is weer helemaal terug van weggeweest. Baby is een vrouw die zich tegenwoordig bezig zou houden met vrouwenrechten, en zou haar stem laten horen in betogingen zoals deze van Black Lives Matter.”

Dirty Dancing was een succesverhaal en bracht destijds wereldwijd 214 miljoen dollar op. In 2004 kwam echter het veel minder succesvolle vervolg uit, Dirty Dancing: Havana Nights (2004), waarin hoofdacteurs (Diego Luna, Romola Garai) NUL chemistry hadden. Of de nieuwe film een betere cast zal vinden moet nog bezien worden, want ik ben nog niet geheel zeker dat deze prent er ooit zal komen. Ik begrijp anderzijds wel dat Eleanor wakker is geschoten na het succes van de musical La La Land (2016), maar de dame heeft nog maar 3 films geschreven en de twee anderen (It’s My Turn, Let It Be Me) zijn niet om aan te zien. Gelukkig heeft ze het scenario-schrijven overgelaten aan Brad Falchuk en Maria Maggenti, en zou de film geregisseerd worden door Kenny Ortega.

2 Comments

  1. Fabian

    Black Lives Matter?!? Serieus! WTF!

    Reply
  2. Damien

    Waat ze nu mee afkomen. Zal inderdaad ingegeven zijn door La La Land, ook al was Dirty Dancing GEEN musical.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *