Trolls (2016) **½ Blu-ray review

DreamWorks Animation is Pixar niet, maar ze hebben hoe dan ook in het verleden toch een aantal knappe animatiefilms verdeeld (Antz, Shrek 1-2-3, Kung Fu Panda 1-2-3, Megamind). Hun laatste film Trolls (2016) is misschien wel niet de meest geslaagde, met een flauw verhaaltje en peutertuin-humor. En toch zal het de allerjongsten wel kunnen bekoren.

trolls_2016_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Twee volkomen verschillende vrienden worden gedwongen om samen te werken wanneer hun dorp wordt binnengevallen door de chagrijnige Bergens. De optimistische trol Prinses Poppy moet samen met de sombere trol Branch de vertrouwde Trollenwereld verlaten. Ze belanden in een avontuur waarbij ze niet alleen op elkaar zijn aangewezen, ook moeten uit handen blijven van de Bergens. Dat zijn pessimistische wezens die alleen blij zijn als hun maag gevuld is met trollen.

De regie van deze muzikale 3D film was in handen van Walt Dohrn en de iets meer ervaren Mike Mitchell. Toch was de film niet meteen een schot in de roos bij het grote publiek, ook al werd deze prent gevuld met heel wat herkenbare stemmetjes, zoals Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden, John Cleese en Gwen Stefani. Het kreeg ook een Academy Award nominatie voor Best Original Song voor het nummer “Can’t Stop the Feeling!” van Justin Timberlake. Het script is dan weer geschreven door Jonathan Aibel en Glenn Berger.

Het is geen slechte, maar het is verre van een goede animatiefilm. Origineel kan je het niet noemen en de wat platte pop-nummers maakt het geheel er niet beter op. Het voelt als een ongelukkig huwelijk tussen Shrek en The Smurfs, ontworpen om vooral Trolls-merchandising te verkopen. En ik heb het zowat gehad met kinderfilms die het hoofdzakelijk moeten hebben van het aantal celebrities, en waar de humor net niet boven het niveau komt van de pipi-kaka humor.

Op 15 februari 2017 komt Trolls uit op DVD en Blu-ray, met verwijderde scènes en een pak making-of filmpjes. Visueel ziet het er allemaal wel knap uit maar dit is toch wel iets onder het niveau van DreamWorks.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 12 februari 2017

*** Trolls trailer ***

1 Comment

  1. Marvin

    Het had inderdaad veel weg van de Smurfen en ik haat smurfen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *