Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales trailer

Tijdens de Super Bowl gisteren, waar ik voor de eerste keer naar heb gekeken, was er een teaser trailer te zien van de nieuwe Pirates of the Caribbean, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) van de Noorse regisseurs Joachim Rønning en Espen Sandberg (Kon-Tiki, Bandidas).

pirates_of_the_caribbean_dead_men_tell_no_tales_2017_poster.jpg

Korte inhoud: De onfortuinlijke Jack Sparrow (Johnny Depp) ziet het somber in wanneer de spook-piraten onder leiding van zijn oude aartsvijand, de angstaanjagende Kapitein Salazar (Javier Bardem), ontsnappen aan de Devil’s Triangle. Salazar en zijn crew is vastbesloten om elke piraat op zee met inbegrip van Jack te doden. Jack’s enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat zijn bezitter de totale controle over de zee geeft.

Ook al hebben de twee regisseur niet zo zot veel ervaring achter de camera, hebben ze hier zowat één van de grootste filmbudgetten gekregen ooit, met name 350 miljoen dollar. Het zou me niet verbazen dat deze prent een half miljard moet opbrengen alvorens de film van winst kan spreken, want deze prent zal zeker wel een 150 miljoen dollar promotiebudget hebben. De film heeft ook bijzonder wat vertraging opgelopen, want de pre-productie was begonnen in 2011 en de regisseurs werden aangesteld in 2013 en de film had moeten uitkomen in 2015. Maar de productie liep vertraging op omwille van budgettaire problemen (maar alle problemen waren meteen opgelost nadat de Australische overheid), en dat was er nog een klein ongeval met Johnny Depp op de set.

De regisseur wilden voor deze film terugkeren naar de sfeer van de eerste film en zo kan je deze prent een beetje zien als een halve remake van The Curse of the Black Pearl uit 2003. Hoewel de trailer toch veel weg heeft van een cgi-fest. Het uiteindelijke script werd geschreven door Spielberg-scenarist Jeff Nathanson, die een goede beurt maakte met Catch Me if you Can, maar stelde dan weer zwaar teleur met Indiana Jones and the Kristal Skull.

In de andere rollen zien we Brenton Thwaites als Henry, een jonge man die de banden met zijn vader probeert te herstellen en worstelt met een vloek die hem daarvan weerhoudt. Kaya Scodelario speelt de rol van Carina Smyth is een soort academicus en vecht voor het recht om te studeren aan de universiteit, gezien de vrouwen in die tijd daar geen recht toe hadden. Op haar eigen is ze ook op zoek naar Poseidon’s Trident. Ze verschilt dus ook wel wat van het personage van Elizabeth Swann. Uiteraard is ook Geoffrey Rush opnieuw van de partij als Hector Barbossa, alsook Orlando Bloom in de rol van William “Will” Turner, Jr. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales zou in mei van 2017 moeten uitkomen bij ons.

 


*** Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales trailer ***

1 Comment

  1. Julie V.

    Kijk er al naar uit, wel spijtig dat Sparrow bijna niet in de trailer zit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *