King Arthur: Legend of the Sword draagt de Guy Ritchie stempel

Een film waar ik echt wel op zit te wachten is deze King Arthur: Legend of the Sword (2017) van regisseur Guy Ritchie, een filmmaker die barslechte films (Swept Away, RocknRolla, Revolver) heeft afgewisseld met pareltjes (Lock Stock, Sherlock Holmes, Snatch), maar die nu de laatste jaren toch wel zijn stempel heeft kunnen zetten op de filmwereld met een geheel eigen stijl.

king_arthur_legend_of_the_sword_2017_poster.jpg

Korte inhoud: De jonge Arthur (Charlie Hunnam) heerst over de steegjes van Londonium (Londen uit de Romeinse periode), maar is zich niet bewust van het leven waarvoor hij is voorbestemd, tot op de dag wanneer hij het zwaard Excalibur in handen krijgt en direct uitgedaagd wordt, staat Arthur voor belangrijke keuzes. Hij sluit zich aan bij het verzet met de hulp van een mysterieuze jonge vrouw genaamd Guinevere (Astrid Bergès-Frisbey), moet hij de magische kantjes van het zwaard leren gebruiken. Wat Arthur te doen staat is zijn demonen confronteren en de mensen te verenigen om zich te wreken over de tiran Vortigern (Jude Law) die zijn kroon heeft gestolen heeft en zijn ouders heeft vermoord.

Na Sherlock Holmes heeft Ritchie echt wel de smaak te pakken gekregen voor historische films en ik ben er zeker van dat hij ook een betere film zal afleveren dan King Arthur (2004) van Antoine Fuqua, die eigenlijk wel een flop werd ondanks de interessante casting. Guy Ritchie weet hoe hij een verhaal boeiend moet houden en neemt vaal ook risico’s, daarnaast lijkt de casting gewoon perfect en heb ik de indruk dat ze ook heel wat acteurs uit “Game of Thrones” hebben gehaald. Het ziet er ook naar uit dat het een Guy Ritchie film is geworden met een geheel persoonlijke en moderne vertelstijl (slow-motions, snorriCam shots,…), en dit voor een prent die zich afspeelt ten tijde van de Romeinen.

Mijn enige vrees zijn de speciale effecten, die overvloedig aanwezig zijn. En veel van die effecten zien er in de trailer zelfs een beetje op het randje uit, dus hoop ik dat dit niet de doodsteek zal zijn van deze prent. Anderzijds is het gevoel voor humor van de regisseur wel een pluspunt, ook al ziet het er niet naar uit dat het één komische boel zal worden. De trailer ziet er wel wat warrig uit, en ik had veel minder laten zien en toch iets meer naar een build-up gewerkt. Ik heb nog een wrange smaak van Clash of the Titans (2010) dus hoop ik dat er iets meer structuur en inhoud in deze film zal zitten. Ik hoop tevens dat iets meer fantasy in de film zit dan in de trailer.


king_arthur_legend_of_the_sword_2017_pic01.jpgking_arthur_legend_of_the_sword_2017_pic02.jpgking_arthur_legend_of_the_sword_2017_pic03.jpg
© Warner Bros.

Begin jaren 80 was er al een film met Arthur die het zwaard uit de steen trok in Excalibur (1981), in regie van John Boorman. De film kreeg toen trouwens een Oscar-nominatie voor Beste Cinematografie. Deze King Arthur: Legend of the Sword zou ergens in mei van 2017 moeten uitkomen.

***Related Posts***
15/05/2017: 5 redenen waarom King Arthur flopte tijdens openingsweekend
10/05/2017: King Arthur: Legend of the Sword filmbespreking

 


*** King Arthur: Legend of the Sword trailer ***

1 Comment

  1. Matti

    Dit trekt wel heel veel op een aflevering van Game of Thrones … maar dan iets meer opgepept met cgi en fancy camerawerk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *