Nieuwe line-up afbeelding voor Justice League

Er is een nieuwe afbeelding uit van Justice League (2017) uit, het antwoord van DC op het enorm succesvolle Avengers van Marvel. En ook al had ik heel wat bedenkingen, na de wat teleurstellende solo-films, ben ik toch wel aan boord na deze nieuwe promo-pic met een line-up van de helden. DC heeft er wel voor gezorgd dat alles er veel donkerder uitziet, en ook wel wat foggy.

Laat ik beginnen het karakter van Cyborg (Ray Fisher). Ik ben helemaal verkocht voor deze casting, ook al heeft Fisher zo goed als geen acteer-ervaring. Het personage moet een soort Will Smith figuur worden, maar dan zonder dat irritante kantje. Zijn kostuum ziet er behoorlijk knap uit en ik hou wel van de rode gloed uit de borstkas, ook al ben ik minder grote fan van het blauwe lichtje op zijn voorhoofd. Wat is dat trouwens? Het aan-en-uit knopje? Hij staat wel centraal in de afbeelding en ik stel me nu de vraag of hij nu geen spilfiguur zal zijn in het verhaal.


Justice League,the avengers,DC,Marvel,Ray Fisher,Ezra Miller,Jason Momoa,Gal Gadot,wonder woman,aquaman,the flash,Ben Affleck,zack snyder,Chris Terrio,batman vs superman
© Warner Bros.

Korte inhoud: Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash- is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

Ook het kostuum van The Flash (Ezra Miller) ziet er wel gaaf uit, en lijkt of het met metalen kabels aan elkaar hangt alsof zijn elektrische energie een geleider nodig heeft en het pak anders uit zijn voegen zou barsten. Daarnaast hebben we Aquaman (Jason Momoa) en van hem had ik toch iets minder kleren verwacht, want nu lijkt het er weer op dat de enige vrouw uit het gezelschap, met name Wonder Woman (Gal Gadot) de meest schaars geklede is en tevens ook de meest fragiele. Maar los van dit ziet Aquaman er wel goed uit, ook al lijkt zijn pak wel door dezelfde mode-ontwerper gemaakt als diegene die de outfits voor de andere helden heeft ontwikkeld.

En uiteraard is er nog Batman (Ben Affleck) die echt wel een zalig gewapend pak aan heeft die wel enig gewicht kan bieden tegen rivalen. Hij heeft ook zo’n Catwoman brilletje en zijn armure lijkt sterk maar ook heel slank tezelfdertijd, met een borst-ontwerp in V-vorm. Laten we hopen dat regisseur Zack Snyder geluisterd heeft naar de kritiek en eindelijk eens een film aflevert waar de fans echt op zitten te wachten. Mijn enige vrees is dat hijzelf het verhaaltje heeft bedacht en dat Chris Terrio na het tegenvallende Batman v Superman (2016) opnieuw het script mocht schrijven. Justice League zou in november van dit jaar moeten uitkomen in de bioscoop.

 


*** Justice League teaser trailer ***

3 Comments

  1. Quantum

    Eerste beelden zien er uit alsof DC zich echt dichter bij Marvel wil aanwrijven met zijn duistere beelden. Casting en trailer zien er goed uit, maar dat zeiden we ook van Fantastic Four…

    Reply
  2. Supes

    Ziet er zeer goed. Maar Marvels Avengers waren DC’s antwoord op de Justice League, niet omgekeerd.

    Reply
  3. De FilmBlog

    @Supes: Justice League verscheen voor het eerst in comic-versie in 1960, Avengers in 1963, maar in het artikel had ik het over de film-adaptaties, niet de strips 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *