Better Call Saul seizoen 2 op Blu-ray

Na een geslaagd eerste seizoen is ondertussen al het tweede seizoen verschenen van “Better Call Saul” van Vince Gilligan op DVD en Blu-ray. De serie is in ieder geval een bewijs hoe knap “Breaking Bad” wel niet was, gezien een personage uit de serie zomaar zijn spin-off serie kreeg.

better call saul,breaking bad,bob odenkirk,jonathan banks,rhea seehorn,michael mckean,vince gilligan

In het vorig seizoen zagen we dat Jimmy McGill (Bob Odenkirk) een gigantische zwendel in het verpleeghuis van Sandpiper Crossing had ontdekt, en stond op het punt om een class action suit te leiden. Of dat was toch het plan? Anderzijds zagen we een samenwerking met Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) waarbij zijn gevaarlijke drang om buiten de lijntjes te kleuren opnieuw werd opgewekt. Op zijn minst heeft hij een goede vriend, Kim Wexler (Rhea Seehorn) die hem om het rechte pad probeert te houden. (Of is ze daartoe eigenlijk niet in staat?) Ondertussen, heeft Mike een interessante nieuwe klant. De man houdt van Hummers en honkbal kaarten.

Het tweede seizoen van “Saul” stelt vast wat al meteen duidelijk had moeten zijn geweest al die tijd – dit is hetzelfde thema als “Breaking Bad”. Zelfde setting. Zelfde bezigheden. Zelfs de humor is door dezelfde pen geschreven. Het beste van alles, we hebben te maken met dezelfde intelligente set-ups. En om één of andere reden is het bekijken van “Saul” een verrijking van “Bad”, en verduidelijkt zijn betekenis (en vice versa.) We mogen dan wel Walter niet meer hebben, toch hebben we Jimmy.

Walter en Jimmy zijn dezelfde persoon en ook wel elkaars tegengestelden. Het is een mengeling van de brave burger die zijn kost wil verdienen, en anderzijds een man die in de schemerzone een andere droom achterna zit. Het zijn twee figuren die van de appel uit het Aartsparadijs hebben geproefd en de smaak te pakken hebben gekregen. En Mike weet dat Jimmy’s morele code bijzonder buigbaar is. Het grootste verschil tussen beide is dat Walter dieper wegzinkt in het moeras van de misdaad, terwijl Jimmy al van bij het begin met de schoenen in het moeras stond. Jimmy was al een boefje maar werd geholpen door zijn niet gecorrumpeerde broer Chuck (Michael McKean) en zag het licht met de Sandpiper Crossing zaak. Maar de broers lopen mekaar in de voeten en Jimmy dreigt opnieuw te vervallen in zijn oude gewoontes.


better_call_saul_season_2_blu-ray_pic01.jpgbetter_call_saul_season_2_blu-ray_pic02.jpgbetter_call_saul_season_2_blu-ray_pic03.jpg
© courtesy of Sony Pictures Home Entertainment

Op de Blu-ray van het tweede seizoen van Better Call Saul staat heel wat bonusmateriaal, gaande van audio-commentaar op elke aflevering, maar ook een aparte schijf met heel wat making of filmpjes en interviews. Een tv-serie die jullie moeten gezien hebben.

*** Better Call Saul season 2 trailer ***

1 Comment

  1. Quantum

    Ik dacht in het begin dat het een soort spoofserie was, maar allesbehalve. Het is Breaking Bad maar met andere hoofdfiguur. Geen topserie maar ik heb er van genoten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *