Fantastic Beasts and Where to Find Them zal box-office verpulveren

Pin it!

In de zalen loopt ondertussen Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016), een verhaal die zich 70 jaar voor de gebeurtenissen in Harry Potter afspeelt, opnieuw geschreven door J.K. Rowling (meteen ook haar debuut als scenariste) en in regie van Harry Potter regisseur David Yates (heeft 4 Harry Potter films geregisseerd). Toch is dit geen prequel op de Harry Potter films, dan wel een uitbreiding van de magische wereld. Rowling schreef het boek in 2001.

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_2016_poster01.jpg

Korte inhoud: 1926. Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer weten te ontsnappen, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.

Maar ik heb zo een licht vermoeden dat iedereen deze franchise-titel zal inkorter tot Fantastic Beasts, kwestie dat de sequels altijd wel van die magische titels zullen hebben en ik denk niet dat Fantastic Beasts and Where to Find Them: And the NeverEnding Story Behind the Two Towers eigenlijk wel ideaal is voor de promotie van een film. Of misschien kiest warner Bros om gewoon de sequels een nummer te geven. Rowlink werkt aan maar liefst 4 vervolgfilms! Hoe dan ook, de toon lijkt ingezet voor een nieuwe Harry Potter-achtige rage. De reviews zijn in ieder geval laaiend enthousiast, en gezien we de persvisie hebben gemist hopen we nu ook wel deze film snel te zien in die fameuze White Cinema in de Docks in Brussel.

De eerste film heeft zowat 180 miljoen dollar gekost en verwacht wordt dat deze prent wil dicht bij de 1 miljard zal komen. Zeker als alle Harry Potter fans nu ook naar deze prent komen. Dit weekend zit Warner Bros op het puntje van zijn stoel en maandag weten we hoe sterk de film zijn stempel heeft kunnen zetten bij zijn openingsweekend. Doctor Strange (2016) heeft zijn tweede week achter de rug en zal dit weekend ook niet zo heel veel meer trekken, net zoals Trolls (2016) van DreamWorks die uiteindelijk een pijnlijke flop werd.

fantastic beasts and where to find them,harry potter,jk rowling,david yates,warner bros,eddie redmayne,colin farrell,dan fogler,katherine waterston,samantha morton,ezra miller,alison sudol,jenn murray,faith wood-blagrove,trolls,doctor strange,chris columbusfantastic_beasts_and_where_to_find_them_2016_banner02.jpg

Pittig detail, regisseur Chris Columbus had de mogelijkheid om Eddie Redmayne te casten in Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002), maar mocht al opkrassen na één zin. De compleet onbekende Christian Coulson werd dan gecast voor de rol van Tom Riddle. Van acteur Coulson en regisseur Chris Columbus horen we uiteindelijk niet zo heel veel meer, en nu heeft Redmayne zijn eigen franchise en de acteur heeft zelfs nooit een auditie moeten doen. Karma is a bitch. Bij de andere acteurs zien we ondermeer Colin Farrell, Dan Fogler, Katherine Waterston, Samantha Morton, Ezra Miller, Alison Sudol, Jenn Murray en Faith Wood-Blagrove die haar filmdebuut maakt.

 

*** Fantastic Beasts and Where to Find Them trailer ***

Commentaren

  • Ik vond em tegenvallen :/

Post een commentaar

Optional