Game of Thrones seizoen 6 op Blu-ray

Maandag is het zover en komt het 6de seizoen van “Game of Thrones” uit op DVD en Blu-ray. Cersei is vernederd en zint op wraak. Daenerys komt een aantal oude bekenden tegen en ook in Castle Black staat het een en ander te gebeuren. In de zomer van 2017 komt het 7de seizoen op televisie en het seizoen 8 script ligt ook al op de planken.

game_of_thrones_boxset_season_2_blu-ray.jpg

Game of Thrones is de populairste serie in de geschiedenis van HBO, en is wereldwijd uitgegroeid tot een fenomeen. Seizoen 5 eindigde met een aantal schokkende ontwikkelingen: de bloederige moord op Jon Snow (Kit Harington) door zijn eigen mensen op Castle Black, de poging tot moord op Daenerys (Emilia Clarke) in de vechtkuilen van Meereen en Cersei’s (Lena Headey) publieke vernedering in de straten van King’s Landing. Maar de overlevenden in Westeros en Essos herpakken zich. Ze moeten door, ieder in de richting van hun eigen onzekere lot. Bekende gezichten vormen nieuwe allianties om hun strategische kansen op overleving te vergroten, terwijl nieuwe personages zich vanuit alle windstreken mengen in het machtsspel.

In onderstaande bespreking kunnen ***spoilers*** steken. Na hun ontsnapping uit Winterfell, zien we Sansa Stark (Sophie Turner) reizen naar de muur, terwijl Theon Greyjoy (Alfie Allen) terugkeren naar de Iron Islands. In Winterfell, beveiligt Ramsay Bolton (Iwan Rheon) zijn macht op het Noorden door de moord op Roose en Walda Bolton en zijn pasgeboren half-broer. Bij de Muur, zien we dat Melisandre (Carice van Houten) de gestorven held Jon Snow laat herrijzen, en hij wordt herenigd met Sansa; zij verzamelen loyalisten en er volgt een gevecht. Geholpen door de Ridders van de Vale, verslaan de Starks het leger van Bolton. Sansa voedt Ramsay aan zijn honden en Jon is uitgeroepen tot de koning van het Noorden.

Ondertussen zien we in King’s Landing, dat Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) en het Tyrell leger een poging ondernemen om Margaery (Natalie Dormer) en Loras (Finn Jones) te bevrijden, maar Margaery capituleert bij de High Sparrow (Jonathan Pryce), en we zien Tommen (Callum Wharry) die een alliantie smeedt met het geloof.


game_of_thrones_boxset_season_2_blu-ray_pic01.jpggame_of_thrones_boxset_season_2_blu-ray_pic02.jpggame_of_thrones_boxset_season_2_blu-ray_pic03.jpg
© HBO & Warner Bros.

In Braavos, vervolgt Arya (Maisie Williams) haar opleiding met de Faceless Men, en herwint haar gezichtsvermogen. Wanneer ze echter weigert om een missie te volbrengen, krijgt de Waif de opdracht om Arya te vermoorden. Maar Arya krijgt haar identiteit als Stark terug en keert terug naar Westeros. En achter de Muur, traint Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) met de Three-Eyed Raven maar waarschuwt de Night King, die een aanval maakt op de White Walkers. Bran and Meera (Ellie Kendrick) vluchten en worden gered door Benjen Stark (Joseph Mawle).

Vanaf 14 november is naast de DVD en Blu-ray van het 6de seizoen ook de boxset met alle afleveringen (pic) tot nu toe beschikbaar, een must voor al wie Westeros en Essos ondertussen als z’n thuis beschouwt!

***Related Posts***
11/11/2016: Game of Thrones season 6 op Blu-ray
20/03/2016: Game of Thrones season 5 op Blu-ray
12/02/2015: Game of Thrones season 4 op Blu-ray
13/03/2014: Game of Thrones season 3 op Blu-ray
05/03/2013: Game of Thrones season 2 op Blu-ray
22/04/2012: Game of Thrones season 1 op Blu-ray

*** Game of Thrones 6 trailer ***

3 Comments

  1. Kristof

    Is toch wel één van mijn lievelingsseries. Wel klote dat seizoen 8 maar 6 afleveringen zal tellen 🙁

    Reply
  2. Bava

    Hier en daar wel een kleine spoiler, maar interessante review.

    Reply
  3. De FilmBlog

    Al die zaken waren al in het lang en breed uitgesmeerd op diverse fora, en deze gebeurtenissen komen voor al bij het begin van het seizoen. Maar we hebben er een ***spoiler*** tag bij gezet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *