The Strain (2015) ***½ seizoen 2 op Blu-ray

Woensdag is het zover en komt het tweede seizoen van “The Strain” (2015) uit op DVD en Blu-ray. Het is en blijft een verslavende serie die bekende horror-elementen mixt met gore en intrige. De serie is een product van horror-regisseur Guillermo del Toro, die een comic schreef met Chuck Hogan waarop deze film gebaseerd is.

the_strain_season_2_blu-ray.jpg

Korte inhoud: In het tweede seizoen van The Strain raast het mysterieuze virus voort door de straten van New York, waarbij inwoners veranderen in gruwelijke wezens. Terwijl Drs. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) en Nora Martinez (Mía Maestro) er alles aan doen om een wapen te creëren die de wezens kan vernietigen, zoekt Abraham Setrakian (David Bradley) naar een boek met de sleutel om de ‘Master’ te vernietigen. In dit seizoen komen nog veel meer bloeddorstige monsters voor die je constant rillingen zullen bezorgen, vanaf aflevering één tot het duivelse einde.

Het eerste seizoen draaide al rond de zoektocht naar ’the master’, en ook het nieuwe seizoen gaat hierop verder en duikt in zijn background. We gaan terug naar Setrakian als jongen in Roemenië in 1932. Hij zit aan een tafel met zijn moeder en smeekt haar om hem het verhaal te vertellen, in het bijzonder dat over Sardu. Zijn moeder is aarzelend maar ondanks het grafische karakter begint ze toch te vertellen van Jusef Sardu, het beginverhaal van The Master. Sardu werd geplaagd door gigantisme, en terwijl zijn lichaam beangstigend was, was hij een liefhebbende reus. Zoals Setrakian’s moeder zegt, “zijn ziekte maakte hem bewust van de kwetsbaarheid van het leven.”

Sardu wordt ‘de Meester’ wanneer hij op jacht expeditie gaat met zijn broer en andere mannen uit het dorp. De andere mannen dwalen af in een grot in achtervolging van een wolf, maar worden aangevallen door een Strigoi. Sardu begeeft zich in de grot in de hoop de wolf te vinden die zijn broer doodde te doden, maar vindt alleen de meest walgelijke vampier tot dusver in de serie. Zijn keel heeft de vorm van een scrotum en hij infecteert Sardu door te braken over hem. Het is hilarisch en walgelijk tezelfdertijd, en dat is waar ik verzot op ben in deze serie. Het is tevens heel gewaagd om dit seizoen op deze manier te beginnen.

Mijn enige ergernis is dat er wel heel veel expositie was, en deze was niet altijd even interessant om te zien. Toch zijn de karakters wel leuk om te volgen. Zelfs Zach Goodweather blijft zijn hatelijke zelve, ook al wordt hij in dit seizoen niet gespeeld door Ben Hyland maar wel door Max Charles. En ondertussen zien we dat de strigoi de stad steeds meer controleren en de mensheid lijkt hierop geen antwoord op te hebben.

De visuals zijn opnieuw van hoog niveau, iets wat we van de films van Del Toro gewend zijn.vHet heeft momenten die zo bloederig zijn dat je gewoon niet kan helpen maar ineenkrimpen van de gruwel, maar ook buitengewone plotwendingen en sequenties die al zo belachelijk zijn dat je niet kunt helpen, maar lachen. Maar dan zijn er weer die prachtige shots die een focus werden op deze mythologie.

Op 19 oktober 2016 komt het tweede seizoen van The Strain uit op DVD en Blu-ray, met heel wat verwijderde scènes, een gesprek met de cast en crew, bloopers, making-of filmpjes en audio-commentaar op een aflevering. Deze maand krijgen we ook de finale te zien van het derde seizoen en er zijn nog plannen voor een 4de seizoen. Wij hebben het derde seizoen nog niet gezien, maar de eerste commentaren zijn niet echt lovend.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 17 oktober 2016

*** The Strain season 2 trailer ***

2 Comments

  1. Fabian

    Dit seizoen heeft wel veel afgeweken van de graphical novel en spijtig genoeg zonder het verhaal en vooral de karakters echt beter te maken.

    Reply
  2. Damien

    Ik ben niet voorbij de eerste aflevering geraakt van het eerste seizoen. Het had me allemaal een iets te fel x-Files gehalte. Misschien moet ik deze maar een tweede kans geven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *