Morgen komt Gotham seizoen 2 op Blu-ray

Het is misschien niet meteen de hitserie die iedereen had verwacht, maar deze Batman prequel serie blijft toch wel uitpakken met visueel knappe sets en aanstekelijke karakters. We duiken onder in de beginjaren van de Gotham City police met Jim Gordon (Ben McKenzie) die samen met de jonge Bruce Wayne (David Mazouz) het hoofd bieden aan het opborrelende geweld in de corrupte stad. De serie staat ook los van de andere DC Comic series zoals Flash en Arrow.

gotham,Ben McKenzie,David Mazouz,Robin Lord Taylor,Cory Michael Smith,Camren Bicondova,James Frain,BD Wong,Bruno Heller,Danny Cannon

In het tweede seizoen komt Arkham Asylum iets meer op de voorgrond, waarbij de origine van bepaalde karakters steeds meet worden uitgewerkt. Niet alleen deze van The Penguin/Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor), maar ook The Riddler/Edward Nygma (Cory Michael Smith) en Catwoman/Selina Kyle (Camren Bicondova).
In het eerste gedeelte van het seizoen volgen we Theo Galavan (James Frain) die een misdaad golf op de stad ontketent en erop uit is om de Wayne legacy van de kaart te vegen. De tweede helft van het seizoen concentreert zich op Dr. Hugo Strange (BD Wong), de beheerder van Arkham Asylum die een kerker vol met superkrachten heeft gecreëerd, met duivelse geheime experimenten die krankzinnige schurken voortbrachten. Het enige spijtige is dat het personage van Jim Gordon eigenlijk wel wat op de achtergrond verzeilt, en heeft eigenlijk nog maar weinig te doen.

De serie wordt nog steeds gemaakt voor Fox door Bruno Heller (Rome, The Mentalist) en Danny Cannon (CSI and Nikita), die in elke aflevering laten zien over hoeveel geld ze wel beschikken. Gotham is de meest visueel indrukwekkende superhero-serie op tv met een uitgesproken film noire filmstijl en heerlijk zwarte belichting. Maar ook de indrukwekkende actie-sequenties zijn zeker de moeite waard. Het is een product van de Batman wereld, gevuld met een smeltkroes van corrupte ambtenaren, krachtige gangsters en criminelen.

Morgen op 12 oktober 2016 komt het tweede seizoen van Gotham op Blu-ray en DVD. 22 afleveringen bomvol actie, kwaadaardigheid, verraad en wraak, gebaseerd op de legendarische comicshelden en iconische vijanden van DC Comics. Ook de boxset met de eerste twee seizoenen is dan te koop.

***Related Post***
06/09/2015: Gotham seizoen 1 op Blu-ray

 


*** Gotham trailer ***

1 Comment

  1. Limmerick

    Het tweede seizoen vond ik al veel beter dan het eerste seizoen. Het lijkt in ieder geval zijn elan te hebben gevonden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *