De tweede Logan trailer neemt compleet andere wending

Een paar maand geleden hadden we het nog over Doctor Strange (2016), de Marvel film waarbij naar ons gevoel nog maar weinig buzz was. Toch heeft de film een slordige 620 miljoen opgebracht. Waar wel een enorme buzz voor is, is nog steeds Wolverine, want na tal van films blijft hij de fanbase bezielen, en het is nu al uitkijken naar de derde Wolverine film Logan (2017), waarvan de trailer een paar weken geleden werd uitgegeven. Om één of andere reden hadden we deze nog niet gepubliceerd.

logan_2017_poster02.jpg

De nieuwe Wolverine werd geregisseerd door James Mangold, die ook al de vorige The Wolverine (2013) had ingeblikt, en zou in de lente van volgend jaar moeten uitkomen. Spijtig genoeg is er nog maar weinig nieuws te rapen over Wolverine 3, ook al is de productie van de film reeds achter de rug. Zes maanden voor zijn release hebben we nog geen korte inhoud of zelfs nog maar een korte teaser. Zonet is er wel een Shindler’s List achtige teaser poster verschenen. Maar dit weten we ondertussen wel:

Dit zou de laatste Wolverine-film worden voor Hugh Jackman, ook al hebben we daar zelf wat twijfels over. Dit Marvel personage is in handen van 20th Century Fox, samen met de rest van de X-Men Mutants, en Fox zal deze karakters blijven uitpersen tot de laatste cent. Dus indien de nieuwe film een hit blijkt te zijn kan je niets uitsluiten. Jackman verscheen als Wolverine ondertussen in 7 films (binnenkort 8), en hij is onlosmakelijk verbonden met zijn karakter. Hugh Jackman is een leidende promotor geweest van de X-Men films, en het gezicht geworden van verschillende spellen gebaseerd op de franchise. Sommige X-Men gokmachines tussen de spellen en activiteiten op drukke online sites gebruiken zelfs de directe licentie van de acteur om hun materiaal te adverteren. Dat wil toch al wat zeggen. Deze spellen zijn meestal actieve, snelle wervelingen met bonusspellen en artistieke content verbonden met superheldenfilms, en Jackmans gezicht, in plaats van traditionele cartooninterpretaties van Wolverine, is omnipresent. De merchandising rond Jackman en Wolverine is dus gigantisch.

Anderzijds hebben we een paar maand geleden vernomen via de collega’s van Collider dat de nieuwe Wolverine een bloedigere en meer volwassen X-Men film zal zijn met een R-Rating, daar waar de vorige film nog een PG-13 rating had. Het verhaal zou zich tevens afspelen in de toekomst en gezien het kritische, maar bovenal financiële succes van Deadpool (2016) lijkt de studio meer in dezelfde richting te willen evolueren. Het zal zeker minder komisch zijn, maar misschien op hetzelfde niveau wat betreft geweld en ruwigheid. Dat zullen veel fans leuk vinden en vooral zij die willen zien dat Jackman iets nieuws doet met het karakter, alvorens hij zijn klauwen definitief zal intrekken. Jackman gaf onlangs in een interview aan dat hij ‘echt wel benieuwd is naar het eindresultaat en dat de film anders is van toon dan de voorgaande edities’. Ook Patrick Stewart zou een laatste keer terugkeren als Charles Xavier / Professor X, en de villain zou niemand minder zijn dan Mister Sinister, iets wat regisseur Bryan Singer eerder had aangekondigd.


logan_2017_pic001.jpglogan_2017_pic002.jpglogan_2017_pic003.jpg
© courtesy of 20th Century Fox Home Entertainment

Maar waar zal Wolverine 3 echt over gaan, daar hebben we het raden naar. Een hardnekkig gerucht zou wijzen dat het verhaal zich zou inspireren op ‘Old Man Logan’ uit een comic uit 2008. In deze comic doet een oudere Logan afstand van zijn relatie met de X-Men, maar hij moet nog steeds het hoofd bieden aan verschillende superschurken. Het verhaal past in de opmerkingen van de producer over de film die plaatsvindt in de toekomst. Daarnaast is het de moeite om te vermelden dat een Old Man Logan karakter onlangs werd toegevoegd aan een populair Marvel videospel dat veel banden heeft met nieuwe filmprojecten. Het spel, een mobiele gevechtsapp van Kabam, heeft Old Man Logan als een karakter toegevoegd, wat natuurlijk iets extra toevoegt aan het verhaal.

Update 25/01/2017: Van een verrassing gesproken! De tweede trailer van Logan gaat helemaal niet over Logan zelf, wel over het meisje die met hem loopt en die klaarblijkelijk zijn DNA bezit inclusief de klauwen. Uiteraard hebben we hier te maken met Laura Kinney (Dafne Keen), of nog X-23, de klone-dochter van Wolverine. Het zou de laatste trailer zijn, ook al zijn we nog een dikke maand verwijderd van de release. De eerste trailer had met zijn Johnny Cash soundtrack een iets meer van een drama-look, daar waar deze trailer iets meer in het X-Men universum zit. De trailer zit wel boordevol product placement, maar de muziek van Kaleo werkt bijzonder wel en de actie-sequenties zijn te gek. Ook de villain in de trailer, de cyborg Donald Pierce (Boyd Holbrook) lijkt beloftevol. Logan komt vanaf 8 maart bij ons in de bioscoop.

*** Logan trailer ***

3 Comments

  1. Dominique

    Ik moet zeggen, ik was zelf geen al te grote fan van de twee vorige Wolverine films. Ik vind hem beter in een X-Men film. Maar dat ligt misschien aan de zwakke slechterikken tegen wie hij moest opboksen… Toch benieuwd naar die eerste trailer.

    Reply
  2. Marvin

    Mega poster! Echt wel knap. Hopelijk zal het niet al teveel de marketing aantasten voor het publiek die niet weet dat Logan de naam is van Wolverine…

    Reply
  3. johan

    Ik ben benieuwd of het kind X23 of misschien een andere kloon is?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *