Terugkeer van Jean-Claude Van Damme in Kickboxer Vengeance

Er zijn al een aantal sequels geweest op de Kickboxer franchise (in totaal zijn er 5 films), maar steeds straight-to-dvd. Nu zou dat wel eens kunnen veranderen met Kickboxer Vengeance (2016) gezien Jean-Claude Van Damme terug is, en dat is HET ENIGE wat de fans willen, weliswaar niet als vechter maar als trainer. Uiteraard deelt hij wel wat klappen uit en trouwens meer dan wat iedereen zou verwachten.

kickboxer_vengeance_2016_poster.jpg

Korte inhoud: Het verhaal volgt Eric (Darren Shahlavi) en Kurt Sloan (Alain Moussi), de afstammelingen van een Californische dynastie van kampioenen. Nadat Eric het wereldkampioenschap Karate wint, wordt hij door de promotor Marcia (Gina Carano) naar Hongkong gelokt – ondanks protesten van zijn broer. Wanneer dit uiteindelijk leidt tot de dood van Eric, wendt Kurt zich tot zijn voormalige mentor Master Durand om wraak te nemen op de wrede Tong Po (Dave Bautista).

We hebben dus eigenlijk te maken met een soort reboot/remake waarbij Van Damme de fakkel overdraagt aan een opvolger, de compleet onbekende Alain Moussi. De man is zelfs geen acteur, maar gewoon een stuntman, die nu en dan een kleine rolletje speelt in een B-film. Hoe zijn ze dan in godsnaam bij hem gekomen om de franchise nieuw leven in te blazen met een productiebudget van 17 miljoen dollar, zowat het grootste budget die ooit is uitgetrokken voor deze filmreeks. Iedereen wil JCVD zien en ik vraag me af of het publiek tevreden zal zijn om hem op de trainersbank te zien in plaats van de arena. Het meest bizarre is dat de makers eigenlijk een film wilden maken ZONDER Van Damme, maar Tony Jaableek niet beschikbaar te zijn. Ik weet dus niet welke idioten daar allemaal werken aan deze productie, maar nog eens: NIEMAND heeft interesse in een Kickboxer film ZONDER Van Damme.

Alle ingrediënten uit de originele Kickboxer (1989) zijn opnieuw aanwezig, met wat nieuwe vechttechnieken die afkomstig zijn uit de MMA wereld, maar nog steeds de oude bamboo-trainingen en uiteraard de fameuze split. Ook de ondergrondse vechtarena is terug, met de bokshandschoenen die zijn verwisseld door touwen met glasscherven. De film werd geregisseerd door John Stockwell die anderzijds wel heel wat ervaring heeft in het regisseren van langspeelfilms (Into the Blue, Turistas, Blue Crush). En als de geruchten kloppen was hij niet de oorspronkelijke regisseur, maar wel de Hong Kong regisseur Stephen Fung. Maar hij verliet de productie het weekend voor de productie. Stockwell moest op een paar dagen tijd alles overnemen. Een ander pijnpunt is dat het script werd geschreven door een andere nobody zonder ervaring, genaamd Jim McGrath.

Ondertussen is er zelfs al een vervolg bekend, met name Kickboxer Retaliation (2017), ook al met Van Damme. De toekomst zal het uitwijzen of deze nieuwe film de neerwaartse spiraal kan keren, ook al vraag ik mij af of ze deze prent een release geven in de Belgische zalen.

*** Kickboxer: Vengeance trailer ***

3 Comments

  1. Kristof Maes

    De eerste reviews zijn gematigd positief. Van Damme lijkt positief op te vallen met veel vechtscènes.

    Reply
  2. Jerre

    Het ziet er wat fake uit…

    Reply
  3. Carlos

    Kickboxer was de beste van Van Damme!! Logisch dat hij aan het roer staat, en leuk dat hij terug komt. En voor zijn leeftijd mag hij blij zijn met zijn conditie. Het is een film en geen mma wedstrijd op espn voor de duidelijkheid…. het is een Filmmmmm

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *