White Girl graaft in de gedrogeerde onderbuik van NY tieners

Een film om naar uit te kijken is White Girl (2016), het regiedebuut van Elizabeth Wood die tevens het scenario schreef van de film. De film werd genomineerd voor de Grand Jury Price op het Sundance Filmfestival en zou nog wat meer awards in de wacht kunnen slepen. White Girl slaat niet alleen op het hoofdpersonage, maar is tevens slang voor cocaine.

white girl,elizabeth wood,morgan saylor,india menuez,brian sene marc,whiplash,captain marvel

Korte inhoud: Leah (Morgan Saylor) is een tweedejaarsstudente in New York waar ze recent naar een nieuw appartement is verhuisd met haar kamergenote Katie (India Menuez). Wanneer Leah de plaatselijke drugsdealer Blue (Brian ‘Sene’ Marc) in contact brengt met de hoofdredacteur van haar magazine, om cocaïne te verkopen aan plaatselijke clubhoppers, wordt Blue gearresteerd. Leah laat het er echter niet bij zitten en ze is vastberaden om hem vrij te krijgen, ongeacht wat het kost.

Nu er steeds meer vrouwen achter de camera kruipen krijgen we ook vaker film te zien waar het hoofdpersonage een vrouw is, en in dit geval een jong meisje die niet verlegen is om haar seksleven en ook geen problemen heeft met het occasionele druggebruik. De film is dan ook niet meteen een prent voor +18 jarigen gezien zijn provocatieve content. En je merkt meteen dat de regisseuse ook heel veel van haar eigen leven in de prent heeft gestoken en dat zijn meestal de meest interessante debuutfilms, een beetje zoals Damien Chazelle in Whiplash (2014). Na deze film zou Elizabeth tevens in de running zijn voor de regie van de nieuwe Captain Marvel film.

Ik hoop alleen dat deze indie-film ook iets wezenlijks nieuws te vertellen heeft, want het is verre van de enige film met jongeren die experimenteren met seks en drugs en nadien een beetje de pedalen verliezen (Requiem for a Dream, The Doom Generation, Less Than Zero, Another Day In Paradise, Candy, Kids, Spring Breakers, …). Op 2 september 2016 komt White Girl uit in de States en hopelijk nadien bij ons.

*** White Girl trailer ***

1 Comment

  1. Julie V.

    Veel van die indie films zijn al zo voorspelbaar als heel wat blockbusters. Heb het gevoel deze film al 10 keer gezien te hebben.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *