Kung Fu Panda 3 (2016) ***½ Blu-ray review

De nieuwe Kung Fu Panda 3 (2016) is deze week uit op DVD, Blu-ray en Blu-ray 3, ondertussen al 8 jaar geleden sinds de eerste Kung Fu Panda (2008).

Kung Fu Panda,kung fu panda 2,Kung Fu Panda 3,Jack Black,Bryan Cranston,JK Simmons,Dustin Hoffman,Angelina Jolie,Jackie Chan,Seth Rogen,Kate Hudson,Lucy Liu,DreamWorks,Alessandro Carloni,Jennifer Yuh Nelson,Roel Vanderstukken,Pieter Embrechts,Ann Ceurvels

Korte inhoud: Wanneer Po’s (Jack Black) lang verdwenen pandavader Li Shan (Bryan Cranston) plotseling opduikt, reist het herenigde duo af naar een geheim pandaparadijs om een heleboel hilarische nieuwe panda’s te ontmoeten. Maar wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai (J.K. Simmons) alle Kung Fu meesters begint uit te roeien, staat Po voor een schier onmogelijke taak – een heel dorp vol grappige maar onhandige broeders trainen om de ultieme bende van Kung Fu panda’s te worden.

De boodschap van de 3 films luidt “Wees Jezelf”. Het enige verschil met deze film en de twee vorige edities is dat ik de indruk had dat het verhaal iets minder uitgewerkt was en deze versie iets meer steunt op het succes van de vorige films. Het is hoe dan ook wel geen slechte film. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hiervan genieten. De film zit boordevol leuke momenten en kleurrijke visuals, en is wel een mooie voortzetting van de franchise, ondanks dat er geen echte evolutie is bij de karakters zijn er ook geen verrassingen in de premisse.

Er zit heel wat talent in deze prent, gaande van Dustin Hoffman tot Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen, Kate Hudson en Lucy Liu. Ook al zijn de meeste van de figuren eigenlijk one-joke karakters, en krijg je het gevoel dat er teveel volk rondloopt en er geen tijd is om bepaalde figuren beter uit te werken. Het probleem die heel wat ensemble films hebben en dit is pas echt voelbaar wanneer de ‘hoofdpersonages’ teleurstellen. Maar DreamWorks zal wel tevreden zijn met de toevloed aan karakters, nu ze extra figuurtjes hebben om te verkopen.


Kung Fu Panda 3 animated pictureKung Fu Panda 3 animated pictureKung Fu Panda 3 animated picture

Net zoals zovele animatiefilms is ook deze in 3D, maar ik heb de 2D versie gezien en kan niet oordelen over de 3D. Toch, 3D is niet echt essentieel voor de filmervaring. Ik heb echter het gevoel dat de makers Alessandro Carloni en Jennifer Yuh Nelson niet verrassend genoeg uit de hoek zijn gekomen en ook box-office gewijs zijn de cijfers in dalende lijn. De eerste film bracht 632 miljoen dollar op, de sequel deed zelfs nog iets beter met 666 miljoen dollar, maar deze 3de film bleef stranden op 520 miljoen dollar. Het ziet er dus naar uit dat er waarschijnlijk geen 4de film zal komen, tenzij ze met een geniaal idee komen om deze franchise nieuw leven in te blazen.

Kung Fu Panda 3 is vanaf 3 augustus verkrijgbaar op Blu-ray en DVD en nu al beschikbaar via Digital HD. In de Vlaamse versie van de film wordt de stem van Po ingesproken door Roel Vanderstukken, zanger en acteur en onder andere bekend van zijn rol in Familie. Hij vertolkte ook in de eerste twee delen van de Kung Fu Panda-reeks de rol van Po. Acteur en zanger Pieter Embrechts en actrice Ann Ceurvels zijn ook weer te horen in de nieuwe film. De 3D Blu-ray, Blu-ray en DVD van de film bevatten allen meer dan een uur aan extra’s. Ontdek de oorsprong van “Skadoosh” en leer knutselen voor een groot pandafeest!

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 6 augustus 2016

*** Kung Fu Panda trailer #3 ***

1 Comment

  1. Cedric

    Het begint erg spectaculair, maar al snel loopt de boel een beetje vast. Was wel beter dan de vorige film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *