Person of Interest seizoen 4 op Blu-ray en DVD

Het vierde seizoen van “Person of Interest” van Jonathan Nolan is uit op DVD en Blu-ray en gezien we hier het eerste , tweede en derde seizoen hadden besproken, wilden we dit vierde deel ook eens in de aandacht brengen. En ondertussen is het 5de seizoen ook al op antenne geweest.

person_of_interest_season_4_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De kwaadwillige Samaritan gaat online in seizoen vier. De wachters zijn nu zelf doelwitten geworden. Reese (Jim Caviezel), Finch (Michael Emerson), Shaw (Sarah Shahi) en Root (Amy Acker) nemen ter bescherming een nieuwe identiteit aan, maar zij en NYPD-detective Fusco (Kevin Chapman) dreigen ontmaskerd te worden terwijl ze de beschermingsmissies van The Machine uitvoeren.

Het meest verrassende aan deze serie is dat het ondanks zijn afschuwelijk repetitief karakter toch best genietbaar is. De serie staat in onze Top 50 en daar is toch wel een reden voor. Het blijft trouw aan zijn concept maar zorgt toch constant voor de nodige intrige en spanning om alles draaiende te houden. In dit seizoen is de crew zelf de target geworden door kwaadwilligen, maar dit belet niet om nog steeds mensen te redden. The Machine uit de eerste seizoen lijkt nu compleet vervangen door het Samaritan systeem ontwikkeld door Decima, een virtuele intelligentie die een stap verder zet is het opsporen van bedreigingen. Finch vreesde dat het systeem te gevaarlijk was mocht het in de verkeerde handen vallen, en is nu zelf een target geworden. Maar Team Machine ligt nog niet in de touwen en maakt zich klaar voor een tegenaanval.


person_of_interest_season_4_blu-ray_pic01.jpgperson_of_interest_season_4_blu-ray_pic02.jpgperson_of_interest_season_4_blu-ray_pic03.jpg
© Warner Home Video Belgium

Het eerste seizoen was eigenlijk interessant maar nooit echt opmerkelijk. De serie is vreemd genoeg pas echt van de grond gekomen in seizoen 3, en dit hebben de makers begrepen en zijn op dat elan verder gegaan. Ook al hadden ze hier een risico genomen door op de reset knop te duwen en een nieuwe Wereld Orde had voorgesteld: Panopticon. Panopticon, de naam van de eerste episode, stampt af van de Griekse reus Panoptes met zijn honderden ogen, en verwijst naar de filosoof-econoom Jeremy Bentham die het had over een systeem waarbij 1 gevangenisbewaarder al de gevangen in het oog kon houden. De term panopticum identificeert een systeem waar alle burgers onopgemerkt onder constante en altijd aanwezige surveillance komen te staan. Een surveillance staat. En meer dan ooit biedt dit seizoen een interessante kijk op een dergelijk verontrustend systeem, die er noodgedwongen komt ten gevolge van terrorisme.

De DVD en Blu-ray van Person of Interest seizoen 4 is ondertussen uitgekomen met heel wat extraatjes, gaande van making of filmpjes, 2014 Comic Con Q&A, een gag-reel en een apart filmpje over de muziek in de tv-serie.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 11 juli 2016

1 Comment

  1. Bjorn

    Ik heb maar een paar afleveringen gezien van het eerste seizoen. Daarna snel afgehaakt. Ik snap helemaal niet hoe deze serie aan zijn 5de seizoen zit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *