Eerste indrukwekkende Kong: Skull Island trailer !

King Kong keert binnenkort terug naar het witte doek met Kong: Skull Island (2017) in regie van Jordan Vogt-Roberts, de regisseur van het niet onaardige The Kings of Summer (2013). Dit zal wel zijn eerste grote potentiële blockbusterfilm te zijn.

king kong,kong skull island,godzilla,jordan vogt-roberts,tom hiddleston,toby kebbell,brie larsonn,samuel l. jackson,john goodman,john c reilly,thomas mann,max borenstein,derek connolly,john gatins,dan gilroy,godzilla vs kong

Korte inhoud: De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

De film is nog een vol jaar in post-productie maar er is al een eerste trailer uit. De hoofdrollen gaan naar de mogelijks nieuwe James Bond Tom Hiddleston (ook al heeft Daniel Craig ondertussen te kennen gegeven nog wel klaar is voor een nieuwe Bond-film). Hij zou worden bijstaan door Toby Kebbell, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman, John C. Reilly en Thomas Mann. Het script werd geschreven door maar liefst 4 scenaristen Max Borenstein, Derek Connolly, John Gatins en Dan Gilroy.

Naar verluidt zou Skull Island de baan effenen voor Godzilla vs. Kong (2020), de ultieme clash tussen twee monster-iconen. Maar als de maker het monster uit Godzilla (2014) nemen zullen ze wel een probleem hebben, want dit monster was 108 meter hoog, end at is bijna de grootte van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Dat was toch wel een beetje in schril contrast met de Kong van 8 meter uit King Kong (2005). Indien dit een battle zou worden zouden we wel een heel korte film hebben, met een Godzilla die zelfs niet door heeft dat hij King Kong met zijn dikke teen heeft vertrappeld.

Maar nu ook pakken de makers uit met “groot” nieuws, want de nieuwe Kong zou geen 10 meter, of 20 meter maar wil 30 meter groot worden. En waarschijnlijk zal vervolgens Godzilla een beetje krimpen om de confrontatie tussen beide wel een beetje spannend te houden. Maar 30 meter is in ieder geval ook wel gigantisch hoog voor een aap. Dit wordt meteen ook de grootste King Kong uit de Amerikaanse filmgeschiedenis. Want de King Kong vs Godzilla van de Japanse Toho filmstudio, Kingu Kongu tai Gojira (1962) had een Kong van 45 meter hoog. Dus de nieuwe gorilla zal de 2de grootste worden uit de filmgeschiedenis.


king_kong_godzilla_size.jpg

Kong: Skull Island is bij ons te zien vanaf 15 maart 2017. Maar wanneer je de trailer bekijkt lijkt de shoot al grotendeels achter de rug, met dit verschil dat we zo goed als niets zien van King Kong zelf en dat is uiteraard de reden waarom er nog een klein jaar gewerkt moet worden aan de film. De film heeft 190 miljoen dollar gekost dus deze film moet een kleine 400 miljoen opbrengen, en geen kat twijfelt eraan dat ze dit niet zouden halen. Verwacht u begin volgend jaar maar aan een King-size-media-campagne.


*** Kong: Skull Island trailer ***

2 Comments

  1. Cedric

    Bigger is not always better …

    Reply
  2. Timmy

    Trailer ziet er al beter uit dan die Peter Jackson film, nu afwachten op de King Kong beelden

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *