Maakt Mel Gibson The Passion of the Christ sequel?

We zijn er nog niet helemaal, maar scenarist Randall Wallace (Braveheart, Pearl Harbor, We Were Soldiers) zou bezig zijn met een vervolg op The Passion of the Christ (2004), waarschijnlijk ingegeven door die andere film wat eigenlijk ook al een soort vervolg was, genaamd Risen (2016), die ook draait rond de verrijzenis van Christus.

Hij zou het script vervolgens presenteren aan Mel Gibson voor een eventuele regie van de film mocht er een studio interesse hebben om de film te financieren. En een studio zou wel interesse kunnen hebben als je weet dat de eerste film 30 miljoen dollar heeft gekost en zowat 612 miljoen heeft opgebracht tijdens zijn bioscooprelease. Gibson is ondertussen niet meer de man die hij ooit was, en duikt nog maar op in B-actiefilms zoals Blood Father (2016). Maar zeg nooit ‘nooit’, de man heeft toch een aantal sterke films op zijn naam staan als regisseur.


the_passion_of_the_christ_2004_pic01.jpg
© A-Film Home Entertainment

The Passion is tevens in de States nog steeds de nummer 1 R-rated film ooit met 371 miljoen dollar, met als 2de Deadpool (2016) met 363 miljoen dollar. De film had tevens de 3de grootste box-office in 2004 na Shrek 2 en Spider-Man 2 (2004). Maar de prent was dermate grafisch dat het ook een moeilijke film werd om te zien, zo grafisch zelfs dat het idee voor de film compleet de mist in ging. Mensen waren meer bezig over de gruwel en de fotografie, dan over zijn inhoud. Het was zelfs op het randje van de sensatiezucht met zijn torture exploitation. Ook al waren deze Romeinen geen doetjes op dat vlak was het verhaal van Jezus Christus toch wel iets dieper en spiritueler dan dit. De film was in het Latijn en Hebreeuws, maar dit gaf ons slechts een vals gevoel van authenticiteit.

En ook al was ik zelf geen al te grote fan van de film van Mel Gibson, kan je niet ontkennen dat het wel een gewaagde persoonlijke visie was op de figuur van Christus, en ik kijk liever naar een vervolg in regie van Gibson dan bijvoorbeeld een reboot te bekijken van The Passion met een ‘all female cast’ gezien dat tegenwoordig een beetje ‘in’ begint te komen. Ondertussen kunnen we beginnen zoeken naar een naam voor de sequel: The Passion: Reloaded, The Christ Rises, 2 Christ 2 Furious, Christ 2: Judgement Day, Episode 2: Jesus Awakens, Christ: Resurrection, The Passion of the Christ 2: Christ Harder, … de pret kan nie op.

1 Comment

  1. Kristof Maes

    Deze film gaat er volgens mij nooit komen. Gibson is washed up.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *