Homeland seizoen 5 op DVD en Blu-ray

Een paar weken geleden is het 5de seizoen van Homeland verschenen op DVD en Blu-ray, en deze keer zitten ze wel heel dicht op de actualiteit met een dreiging van IS aanhangers in Berlijn. Er wordt zelfs gepraat over mogelijke aanslagen in Brussel, terwijl de episodes werden opgenomen voor de effectieve aanslagen. En dus heeft dit seizoen eigenlijk wel iets van een profetisch karakter. De opnames vielen wel te midden van de aanslagen in Parijs.

homeland_season_5_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De spanning stijgt in het vijfde seizoen van de succesreeks Homeland. Carrie Mathison (Claire Danes) zit in Berlijn, het machts- en invloedscentrum van het Europa van de 21e eeuw. Ze werkt voor een private bewakingsfirma en probeert een nieuw leven op te bouwen, maar ontdekt al snel dat ze haar verleden niet kan ontlopen. Verraden, en zonder Saul (Mandy Patinkin) en Quinn (Rupert Friend) aan haar zijde, bestrijdt Carrie een dodelijke samenzwering die duizenden levens in gevaar brengt, waaronder haar eigen.

Dit seizoen draait niet zozeer tussen het dilemma tussen onze veiligheid en onze privacy, dan wel tussen het vraagstuk rond de mensenrechten en het vermoeden van onschuld, ook al zijn deze twee zaken soms nauw verbonden met mekaar. Een moeilijk discussiepunt die wij hier ook hebben gekend bij verschillende aanhoudingen. Wanneer de meeste van die aanslagen gebeuren door moslims met getaande huid, dan is racial profiling nooit ver weg. Maar deze film draait de discussie zelf op zijn kop door een journaliste en mensenrechten-activiste op te voeren die de hand kan leggen op geheime documenten van de CIA waarin staat dat Duitsland de privacy wetgeving wil omzeilen door Amerikaanse veiligheidsdiensten toe te laten op hun netwerk (een opmerkelijke verhaallijn in het licht van de gebeurtenissen met de gsm van Merkel). Door het lek is Duitsland genoodzaakt om een aantal potentieel gevaarlijke mannen los te laten, en dit zal compleet verkeerd aflopen wanneer die mannen resoluut van plan zijn Berlijn te teisteren met een chemische aanval.

Deze serie van Alex Gansa en Howard Gordon heeft ook iets met rosse acteurs, want in de plaats van Nicholas Brody hebben we nu Allison Carr, een CIA agente uit Berlijn, gespeeld door de rosse Miranda Otto (The Lord of theRings). Daarnaast zien we ook heel wat talentvolle Duitse acteurs, zoals Sebastian Koch, Alexander Fehling
en Nina Hoss. De rol van de journaliste wordt dan weer vertolkt door Sarah Sokolovic. Maar ook de oude getrouwe F. Murray Abraham is opnieuw van de partij.


homeland_season_5_blu-ray_pic01.jpghomeland_season_5_blu-ray_pic02.jpg
© 20th Century Fox Home Entertainment

Elke aflevering start met een korte samenvatting en als extra is er een filmpje over de ontwikkeling van het personage van Carrie Mathison. Er zijn 12 afleveringen van ongeveer 55 minuten. En ondertussen zijn ze begonnen aan het 6de seizoen die vanaf september van dit jaar zou moeten uitkomen.

1 Comment

  1. Matti

    Is en blijft toch wel één van de betere reeksen die niet verzwakt met de jaren.

Comments are closed.