Blake Lively in de shark-attack thriller The Shallows

Er zit een nieuwe ‘Jaws’ film aan te komen voor een nieuwe generatie. Met name The Shallows (2016) in regie van de Spanjaard Jaume Collet-Serra (Non-Stop, Unknown, Orphan). In de hoofdrol zien we de bloedmooie Blake Lively.

the_shallows_2016_poster.jpg

Korte inhoud: ‘The Shallows’ volgt een vrouw, Nancy (Blake Lively) genaamd, die alleen is aan het surfen op een afgelegen strand. Op een korte afstand van de kust wordt ze aangevallen door een grote witte haai. Nancy komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

De nieuwe trailer zet in ieder geval sterk in op het haaien drama. Toch ben ik niet geheel zeker of het shot met de haai die uit het water springt in vrij ondiep water om een kerel te grijpen wel realistisch is. Laat staan het scherpe 4G Skype signaal op een onbewoond eiland, of het feit dat ze niet meer weet hoe de naam van de plek is waar ze is komen surfen en ik zwijg nog over het brullen van de haai op 1:35. De sfeer in de trailer zit vrij sereen in het begin maar op het einde lijkt het erop dat ze er toch wat over zijn gegaan in een meer Piranha (2010) stijl in plaats van meer realistisch te blijven in een soort The Reef (2010) stijl. Laten we in ieder geval hopen dat het beter wordt dan Dark Tide (2011).

Dergelijke eenvoudige thrillers zijn echt wel een verademing in een tijd waarin men niet genoeg superhelden en actie-scènes in een film kunnen steken. En misschien een beetje te eenvoudig want ik heb na het zien van de trailer nu wel de indruk dat ik alles al heb gezien, inclusief het einde. Wat de trailer ons ook liet zien is het prachtige lichaam van Blake, en mocht de film tegenvallen kunnen we in ieder geval nog van haar schoonheid genieten. The Shallows komt deze zomer uit in de States maar heeft bij ons nog geen releasedatum.

***Related Post***
20/07/2016: The Shallows filmbespreking

*** The Shallows trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Wanneer gaan ze eens stoppen met films te spoilen met hun trailers 🙁

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *