Laatste trailer en poster van Rogue One: A Star Wars Story

Nu dat iedereen wat bekomen is van de Star Wars: The Force Awakens (2015) hype, is de tijd aangebroken voor een nieuwe Star Wars hype met Rogue One: A Star Wars Story (2016), een film die na het zien van de trailer klaarblijkelijk niet moet onderdoen voor de andere Star Wars films.

rogue one a star wars story,star wars the force awakens,felicity jones,genevieve oreilly,mads mikkelsen,ben mendelsohn,diego luna,donnie yen,forest whitaker,john knoll,gary whitta,chris weitz,gareth edwards

Korte inhoud: De film speelt zich af voor Episode IV – A New Hope. Het Galactische Keizerrijk is bezig met de ontwikkeling van een Ster des Doods. Een groep rebellen zijn hiervan op de hoogte gekomen en besluiten om Jyn Erso (Felicity Jones), een beruchte criminele, in te schakelen om te plannen te stelen, voordat deze kan worden gebruikt om de heerschappij van de keizer af te dwingen.

Een paar maanden geleden werden we al aangenaam verrast door de teaser trailer, maar met de nieuwe trailers krijgen we al een beter beeld van wat dit nieuwe drieluik ons te bieden zal hebben. Het personage van Mon Mothma, de Chief of State van de Rebel Alliance, wordt vertolkt door Genevieve O’Reilly. Tijdens de Clone Wars werd het voor Mon Mothma duidelijk dat Palpatine niet altijd zuiver op de graad was. Mon Mothma was eveneens betrokken als getuige in het onderzoek naar de dood van Onaconda Farr. Vol afschuw zag ze hoe Palpatine het Galactic Empire oprichtte en de Jedi betichtte van verraad.

Bij de andere acteurs (pic) zien we ondermeer Mads Mikkelsen opduiken, naast Ben Mendelsohn, Diego Luna, Donnie Yen en Forest Whitaker. Ondertussen is er ook een vreemde switch geweest bij de componisten, en zou niet Alexandre Desplat maar wel Michael Giacchino de score van Rogue One hebben geschreven, naar verluidt omdat Desplat andere verplichtingen had. Toegegeven, de man heeft 6 producties in 2016, maar geen enkele komt nog maar de knieën van deze Star Wars prequel. Ik hoop voor hem dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.
De tweede en laatste trailer van de film leg de lat wel heel erg hoog en ik hoop dat we nu met onze torenhoge verwachten niet te fel ontgoocheld zullen zijn. Het zien er in ieder geval bijzonder knap uit en is iets wat alle Star Wars fans wel op zaten te wachten.

Net zoals bij The Force Awakens heeft George Lucas geen directe betrokkenheid bij het productieproces. Het verhaal komt van John Knoll en Gary Whitta (The Book of Eli, After Earth) en het script is van Chris Weitz (Cinderella, Antz). De regie van de film is in handen van Gareth Edwards (Monsters, Godzilla). Op 14 december 2016 komt de film bij ons uit, en je mag er vanuit gaan dat het een ware stormloop zal worden.

 


*** Rogue One: A Star Wars Story trailer #3 ***

1 Comment

  1. Marvin

    De teaser trailer ziet er vrij goed uit, ook de cast zit er boenk op! Dus misschien wordt dit wel wat. Het ziet er naar uit dat ze geleerd hebben van het succes van het succes van The Force Awakens. In de eerste korte samenvattingen hadden ze het nog over een verhaal van Galen Marek, maar nu iedereen grote fan is van Daisy Ridley/Rey hebben ze blijkbaar het geweer van schouder veranderd met een female lead.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *