The Huntsman: Winter’s War (2016) ** Blu-ray review

Mijn vrees dat The Huntsman: Winter’s War (2016) zou tegenvallen doordat de onervaren Franse cineast Cedric Nicolas-Troyan het accent zou leggen op de visuele effecten is deels uitgekomen. Het verhaal sloeg nergens op en het aanwezige filmtalent is nog nooit zo onderbenut geweest als in deze prent.

the huntsman winters war,cedric nicolas-troyan,charlize theron,emily blunt,chris hemsworth,jessica chastain,kristen stewart,rupert sanders,frozen,snow white and the huntsman,nick frost,rob brydon,evan spiliotopoulos,craig mazin,frank darabont,sprookje

Korte inhoud: Lang voordat de boze koningin Ravenna (Charlize Theron) verslagen werd door het zwaard van Sneeuwwitje, keek ze stilaan toe hoe haar zus Freya (Emily Blunt) verraden werd en hun koninkrijk ontvluchtte. Met Freya’s gave om elke vijand te bevriezen heeft de jonge ijskoningin tientallen jaren in een winters paleis een leger aan dodelijke jagers, waaronder de inmiddels tegen haar gekeerde jagers Eric (Chris Hemsworth) en Sara (Jessica Chastain), gecreëerd. Wanneer ze over de ondergang van haar zus hoort, roept ze haar resterende soldaten op om de magische spiegel op te halen. Ze komt er echter achter dat Ravenna terug tot leven gewekt kan worden, om vervolgens hun krachten te bundelen en het betoverde land te bedreigen.

Op geen enkel moment zit je op het puntje van je stoel, leef je mee met de personages of moet je ook nog maar glimlachen met een grappige quote of uithaal. is zowel een prequel als een sequel, maar vooral all over the place. Het had een gewone sequel moeten worden, maar Kristen Stewart viel uit (waarschijnlijk) na haar geflikflooi met regisseur Rupert Sanders. En nu lijkt het wel dat deze film er is gekomen nadat de studio de box-office cijfer bekeek van Snow White and the Huntsman (2012) en Frozen (2013) en vond dat er geld kon gemaakt worden met een mash up. De toekomst zal het uitwijzen of dit een financieel succesverhaal zal worden, maar mijn vermoeden vertelt me dat het wel eens zwaar zou kunnen tegenvallen.

Was er een vraag naar een sequel? Na het zien van deze prent ben ik geneigd te zeggen van niet, want ook al was The Huntsman nog een vrij interessant personage, lijkt hij hier wat verloren. Ik vond het vreemd dat ik op een gegeven naar Kristen Stewart verlangde. De chemie tussen Jessica Chastain en Chris Hemsworth, die elk een slecht Schots accent hadden, vond ik niet goed werken. Het voelde op geen enkel moment tastbaar. Anderzijds stal Emily Blunt een beetje de show, maar met een beter script en een betere regie had dit echt wel een glansrol kunnen zijn. Chastain doet dan weer een Katniss-vertolking maar slaagt er nooit in om indruk te maken. Hemsworth lijkt dan weer in een andere film te spelen in vergelijking met Snow White and the Huntsman in een vrij kleurloze vertolking. En gezien we met een fantasy film te maken hebben, krijgen we opnieuw lachwekkende dwergen voorgeschoteld, deze keer gespeeld door de Britten Nick Frost en Rob Brydon. Dat al het aanwezige talent deze film deden voor het geld was meteen duidelijk. Theron en Hemsworth streken elk 10 miljoen dollar op voor hun rol.

the_huntsman_winters_war_2016_pic01.jpgthe_huntsman_winters_war_2016_pic03.jpgthe_huntsman_winters_war_2016_pic02.jpg
© Universal Pictures International

Het is geen slechte film maar deze double-diva prent van scenaristen Evan Spiliotopoulos en Craig Mazin verdiende een beter script. Eerder was Frank Darabont nog betrokken bij deze productie maar om één of andere reden verliet hij het project. Darabont is niet de meest geschikte persoon, maar hij kan op zijn minst een verhaal vertellen waar we als kijker om de karakters geven. Visueel ziet het er allemaal wel mooi uit. Een zwaar gemiste kans op een geslaagde sprookjes-adaptatie.

Op 24 augustus 2016 komt The Huntsman: Winter’s War uit op DVD en Blu-ray (3D) met audio-commentaar van de regisseur, deleted scenes, gagreel en een hele resem making off filmpjes. Al bij al een zeer verzorgde Blu-ray editie, zoals we van Universal gewend zijn.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 12 augustus 2016

*** The Huntsman: Winter’s War trailer ***

2 Comments

  1. Damien

    Snow White and the Huntsman vond ik dus wel oersaai :s

    Reply
  2. Stefaan

    Ik vond de eerste film ook nog wel ok, dus benieuwd naar deze. Voor mij een verademing dat Kirsten Stewart er niet in zit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *