Game of Thrones season 5 op Blu-ray

Het 5de seizoen van “Game of Thrones” is deze week uitgekomen op DVD en Blu-ray. En voor wie zich afvraagt waar Hodor gebleven is of waarom Joffrey Baratheon nu precies zo’n ettertje was is er bovendien goed nieuws! Vanaf 14 maart ligt namelijk ook de box met alle vijf seizoenen in de rekken, ideaal om het geheugen mee op te frissen!

game_of_thrones_blu-ray_season_5.jpg

We beginnen in Meereen, de ‘Son of Harpy’ zijn bezig met hun revolte tegen Daenerys Targaryen’s (Emilia Clarke) regime. Ze doden hierbij onschuldige burgers, alsook Barristan Selmy (Ian McElhinney). Onderhevig aan de druk beslist Daenerys om de vechtkuilen opnieuw open te houden voor het vertier van het volk. Maar groot is de verrassing wanneer plots Jorah Mormont (Iain Glen) in de arena opduikt met Tyrion Lannister (Peter Dinklage).

Aan de Muur zien we dat Stannis Baratheon (Stephen Dillane) legitimiteit geeft aan Jon Snow (Kit Harington) en leiderschap over Winterfell indien hij met hem ten strijde trekt tegen de Boltons. Maar Jon slaat het voorstel af en blijft aan de Muur en wordt de nieuwverkozen Lord Commander of the Night’s Watch. Maar zijn eerste daad zet meteen heel veel kwaad bloed wanneer hij beslist om de overgebleven Wildlings te gaan halen en veilig ten zuiden van de Muur te brengen, want hij beseft dat dit volk uitgeroeid kan worden door de White Walkers.

Ondertussen zien we dat Littlefinger (Aidan Gillen) met Sansa Stark (Sophie Turner) naar Winterfell trekt, geschaduwd door Brienne (Gwendoline Christie) die haar eed aan Catelyn Stark wil eren en Sansa in bescherming nemen. Sansa wordt gehuwd aan de kwaadaardige Ramsay Snow (Iwan Rheon) om zo te zorgen voor een alliantie tussen Vale en de Boltons. Ramsay onderwerpt Sansa aan psychologische terreur en dwingt Reek/Theon Greyjoy (Alfie Allen) om toe te kijken op hun huwelijksnacht.


game_of_thrones_season_6_poster01.jpggame_of_thrones_season_6_poster02.jpggame_of_thrones_season_6_poster03.jpggame_of_thrones_season_6_poster04.jpggame_of_thrones_season_6_poster05.jpg
game_of_thrones_season_6_poster06.jpggame_of_thrones_season_6_poster07.jpggame_of_thrones_season_6_poster08.jpggame_of_thrones_season_6_poster09.jpggame_of_thrones_season_6_poster10.jpg
game_of_thrones_season_6_poster11.jpggame_of_thrones_season_6_poster12.jpggame_of_thrones_season_6_poster13.jpggame_of_thrones_season_6_poster14.jpggame_of_thrones_season_6_poster15.jpg

Na het huwelijk tussen Margaery Tyrell (Natalie Dormer) en Tommen Baratheon (Dean-Charles Chapman), begint Cersei Lannister (Lena Headey) de controle te verliezen over haar zoon en dus ook over de macht van het koninkrijk. Haar plan bestaat erin om meer macht te geven aan een sekte binnen de stad genaamd Faith of the Seven. De High Sparrow (Jonathan Pryce), leider van deze sekte, beveelt een streng gelovig regieme die meteen Loras Tyrell gevangen zet wegens homoseksualiteit, alsook Margaery voor het liegen tegen de raad. Maar de sekte heeft zo veel invloed dat zelfs Cersei in het visier komt.

En tot slot is er ook Arya Stark (Maisie Williams) die in Braavos aankomt en haar training start bij de Faceless Men. En in Dorne proberen de Sand Snakes, de dochters van Oberyn Martell, nog steeds wraak te nemen op de Lannisters voor de dood van hun vader. En dit allemaal onder leiding van Ellaria Sand (Indira Varma).

Het seizoen eindigt met een fameuze dood en het is dus echt wel uitkijken naar het 6de seizoen. Het is in ieder geval een editie om te missen.

***Related Posts***
11/11/2016: Game of Thrones season 6 op Blu-ray
20/03/2016: Game of Thrones season 5 op Blu-ray
12/02/2015: Game of Thrones season 4 op Blu-ray
13/03/2014: Game of Thrones season 3 op Blu-ray
05/03/2013: Game of Thrones season 2 op Blu-ray
22/04/2012: Game of Thrones season 1 op Blu-ray

*** Game of Thrones season 5 trailer ***

2 Comments

  1. Aless

    Voor het nieuwe seizoen zullen ze hun scènes met Carice van Houten snel mogen opnemen voor het nieuwe seizoen, want ze is zwanger.

    Reply
  2. Quantum

    In tegenstelling tot veel andere series blijft deze goed, en net omdat de karakters zo goed zijn uitgewerkt en het verhaal bijzonder veel intrige en ontspanning heeft. Ben ook benieuwd naar het nieuwe seizoen, deze was in ieder geval TOP!!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *