Eerste Ben Hur remake trailer van Timur Bekmambetov belooft CGI fest

De trailer van de nieuwe Ben Hur (2016) film is vrijgegeven, de remake op de Charlton Heston film uit 1959. Het mes werd gezet in het productiebudget en de wat wisselvallige regisseur Timur Bekmambetov mocht de film in beeld brengen met een vrij onbekende cast.

ben_hur_2016_poster.jpg

Korte inhoud: Twee oude jeugdvrienden komen na een lange tijd weer tegen over elkaar te staan, de ene is een Joodse Prins genaamd Judah Ben-Hur (Jack Huston) en de andere een Romeinse generaal Messala (Toby Kebbell). Ze zijn blij elkaar weer te zien na zo’n lange tijd maar hun verschillende politieke meningen zorgen voor heel wat overlast tussen de twee. Uiteindelijk wordt Ben-Hur van zijn geliefde Esther (Nazanin Boniadi) gescheiden als slaaf op de Romeinse galeien gezet en men verwacht dat hij nooit meer terugkeert. Vastbesloten om zijn joodse volk te redden houdt hij vol in het harde leven als slaaf.

Het is voor de Boardwalk Empire acteur wel zijn eerste grote mainstream rol, en hopelijk wordt het voor hem geen Andrew Stanton/John Carter avontuur. En met een regisseur aan het roer die heeft bewezen vooral talent te hebben voor visuele effecten belooft dat niet veel goeds. Ik weet zelfs niet waarom ze bij een dergelijke acteur zijn uitgekomen. Waar zetten de producers op in? Op iemand die de paardenstrijd in fast en slow motions in beeld kan zetten met spectaculair hoogopvliegende karretjes? Maar laten we hem het voordeel van de twijfel geven, ook al lijkt de trailer eerder te gaan in de richting van een actiefilm in plaats van een historische prent. Bij mij kwam meteen het beeld van Pompei (2014) bovendrijven.

Nergens is het productiebudget van de film bekend, maar ik schat een 100 miljoen dollar. Dat betekent dat de film 200 miljoen dollar moet ophalen om nog maar break-even te zijn als je de promotie en distributiekost erbij telt. Ik denk dat zoiets wel een haalbare kaart is, maar veel meer dan 200 miljoen zal deze film mijn inziens niet halen. Op 10 augustus komt de film bij ons in de zalen.

 


*** Ben Hur trailer ***

2 Comments

  1. Kristof

    De trailer valt zwaar tegen 🙁

    Reply
  2. matti

    Moest ook meteen denken aan Pompei! Maar dan waarschijnlijk gemaakt met nog minder geld.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *