Sacha Baron Cohen spreekt over zijn vertrek Freddy Mercury biopic

We weten eindelijk wat de grondreden was van het vertrek van Sacha Baron Cohen van de biopic over de Queen-zanger Freddie Mercury. Cohen was 6 jaar betrokken bij het project en leek echt wel veruit de meest geschikte acteur voor de rol, maar de andere bandleden hadden een compleet andere film in hun hoofd dan datgene wat Cohen wou vertellen.

sacha_baron_cohen_by_joella_marano.jpg

Cohen heeft in een radio interview met Howard Stern op SiriusXM zijn boekje geopend over de daadwerkelijke reden van zijn vertrek. De overige Queen-bandleden die aan het project verbonden zijn, wilden volgens de acteur een film maken waarin Freddie in het midden van de film sterft en voortborduurt op het leven van de overgebleven bandleden. “Ik snapte er niets van, wie zou een film willen afkijken waarin de hoofdrolspeler in het midden van de film sterft aan de gevolgen van aids om te weten wat er met de rest van de band gebeurd?”, aldus Sacha Baron Cohen.

De komiek is van mening dat de makers het extravagante leven van Freddie een beetje willen gaan verhullen. “Er gaan geweldige verhalen rond over Freddie! Die man was echt wild”, laat Sasha weten. “Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat hij wilde feesten gaf waarbij ‘kleine mensen’ met schalen vol coke op het hoofd rondliepen.”

Sacha is het dan ook roerend oneens met de makers maar begrijpt dat de band hun legendarische status wilt beschermen. “Brain May is een geweldige muzikant maar geen goede film producent.” Cohen benadrukt tijdens het interview dat hij de band veel succes wenst met de biopic en dat hij uit het project stapte vanwege creatieve onenigheid.

Ik vond het in ieder geval een spijtige zaak dat Cohen niet meer van de partij is, en hoop echt dat een slimme producer een alternatieve versie van de Queen-zanger uitbrengt mét Cohen in de hoofdrol. Ik ben er zeker van dat het veel succes zou hebben. Andere acteurs die misschien wel nog in aanmerking zouden kunnen komen zijn wat mij betreft James Franco of zelfs Sam Riley.

1 Comment

  1. Matti

    Brian May heeft op die manier het project al om zeep geholpen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *