Sinister 2 (2015) ** Blu-ray review

Wel ja, ik heb Sinister 2 (2015) een kans gegeven nadat ik eerder Sinister (2012) had gezien in de bioscoop, met de altijd wel genietbare Ethan Hawke in de hoofdrol.

sinister_2_2015_blu-ray.jpg

En de opzet zag er veelbelovend uit – zeker de eerste 30 minuten – met een schrijver die met zijn gezin naar een huis verhuist waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit. Ethan is niet terug voor de sequel en het resultaat is ook een pak minder spannend, creepy of zelfs geen beetje interessant.

Korte inhoud: Een zorgzame moeder is met haar negenjarige tweeling (de broersRobert Daniel Sloan en Dartanian Sloan) gevlucht van haar abusieve vent (Lea Coco) en zich verschanst in een landelijk huis dat een geheim lijkt te herbergen. Hun levens komen in gevaar als blijkt dat in het huis de boze geest van Bhughul (Nicholas King) schuilgaat, die met angstaanjagende intensiteit tracht hen kwaad te doen. Ook opnieuw van de partij is Ex-Deputy So & So (James Ransone)

Is dit een ‘found footage’ film? Ook al vinden de kids snuff films en dus “found footage”, is dit toch een gewone haunted house horrorfilm. Met het found footage genre wordt de film opgebouwd op basis van deze gevonden beelden. Het verhaal wordt dan ook verteld vanuit het perspectief van de cameraman, en dit is niet het geval in Sinister. Maar de horror is wel een pak minder dan bij de eerste Sinister film, ondanks het feit dat er hier meer gore in zit. De makers hebben datgene wat goed was in de eerste film (zoals het spel met oude filmrollen) een beetje gratuit gemaakt in deze film en krijgen we heel veel cliché effecten met een Marilyn Manson achtige figuur die plots overal gaat opduiken. The Babadook (2014) is bijvoorbeeld een veel efficiëntere film met een gelijkaardig concept.

De kinderen zijn deze keer stout en dat doet meteen denken aan Stephen King’s Children of the Corn (1984), maar je mist toch wel de aanwezigheid van Ethan Hawke. Ransone heeft wel charisma maar het is toch niet hetzelfde. Regisseur Ciarán Foy heeft met deze film ook zijn debuut gemaakt en dat voel je in negatieve zin. Meestal proberen debuutregisseurs iets nieuws, maar dat is hier niet het geval. Maar mijn grootste probleem met de film is toch wel het zwak scenario van Scott Derrickson en C. Robert Cargill. Derrickson is tevens de regisseur van de vorige film, maar hij ha de kans om Deliver Us From Evil (2013) te regisseren, wat uiteindelijk een barslechte horror is geworden.

Ondertussen is de film te verkrijgen op DVD en Blu-ray. Als jullie echter de eerste film nog niet hebben gezien zou ik deze eerder aanraden. Sinister 2 heeft wel zijn momenten en is geen slechte horror, maar vergeleken met de eerste film is het toch wel wat een stap achteruit.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 17 februari 2016

*** Sinister 2 trailer ***

1 Comment

  1. Cedric

    Inderdaad maar een flauwe bedoening, na het sterke eerste deel. Verhaal kabbelt maar wat door zonder grote plotwendingen en met een overvloed aan cliché schrikeffecten en dito personages, weinig dreiging, weinig verhaal en vooral ook weinig spanning. De film duurde ook nog eens niet al te lang, en ik was eerlijk gezegd blij dat het gedaan was :s

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *