Eerste Jason Bourne trailer maakt indruk

Een paar maand geleden verscheen de teaser trailer van de nieuwe Jason Bourne (2016) film, opnieuw in regie van Paul Greengrass, tijdens de Super Bowl. En we keken allemaal wel uit naar de eerste volwaardige trailer, en deze is er nu en ontgoochelt voor geen seconde… ook al heb ik toch een beetje van een déjà vu gevoel bij het zien ervan. Misschien was een nieuwe regisseur aan het roer van deze franchise misschien een beter idee geweest.

jason_bourne_2016_poster.jpg

Het is bijna 10 jaar geleden sinds de laatste Matt Damon / Bourne film, met The Bourne Ultimatum (2007). Er is wel een poging ondernomen om de franchise nieuw leven in te blazen met The Bourne Legacy (2012), maar dat liep toch wat op een sisser af, ook al had de film mits een beter script stukken beter konden zijn en tevens bijzonder veelbelovend. Er was een poging om een tweede legacy film te maken, maar iedereen keek toch voornamelijk uit naar een nieuwe Jason Bourne film.

Korte inhoud: Het is jaren geleden dat Jason Bourne van de radar is verdwenen, maar inmiddels is de meest dodelijke voormalige agent van de CIA uit de schaduw gestapt. In een post-Snowden tijdperk dat bezwijkt onder zware lasten en een financiële crisis waaraan geen einde lijkt te komen, reist Bourne van Athene naar Las Vegas. Weliswaar heeft hij zijn geheugen terug, er zijn nog altijd vragen die beantwoord moeten worden.

We zijn 12 jaar verwijderd van de gebeurtenissen in The Bourne Ultimatum. We bevinden ons in het post-Snowden tijdperk in een Europa die in elkaar stuikt onder zware lasten en een financiële crisis waaraan geen einde komt. De discussies over ‘recht op privacy’ en de waarden van de democratie laaien overal op. Bourne mag zich dan wel teruggetrokken hebben, komt hij na al die jaren dan toch terug voor antwoorden. Met dit verschil dat hij deze keer geen geheugenverlies meer heeft. Zijn reis brengt hem van Athene naar Las Vegas.


jason_bourne_2016_pic001.jpgjason_bourne_2016_pic002.jpg
jason_bourne_2016_pic003.jpgjason_bourne_2016_pic004.jpg
© Universal Pictures Home Entertainment

In de cast zien we dat Nicky Parsons (Julia Stiles) terug van de partij is, maar voor de rest toch veel nieuwe gezichten voor de franchise. Tot mijn grote verbazing ook een rol voor Alicia Vikander, naast Tommy Lee Jones als CIA agent en Vincent Cassel als de villain. Ook Bridge of Spies acteur Scott Shepherd zou een CIA agent te spelen. Jason Bourne draait vanaf 10 augustus in de bioscoop.

*** Jason Bourne trailer ***

1 Comment

  1. Colin

    Ik heb de indruk dat de laatste jason bourne films allemaal een beetje in herhaling vallen. Gewoon al die scene met de mannen van de cia die hem voor het eerst zien op een scherm en dan zeggen: “That’s Jason Bourne” hoeveel keer hebben we dat al niet gezien??

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *